Márki-Zay Péter földadóval sarcolná az aszály után a gazdákat





Az agrárszervezetek összefogtak az intézkedés ellen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.06.
Módosítva: 2022.12.06.
Márki-Zay Péter adónövelés magyar gazdák

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje Hódmezővásárhelyen vetne ki földadót az amúgy is az aszály miatt nehéz helyzetbe került gazdákra. A Ripost információja szerint pedig további baloldali település is a földművelők sarcolását tervezi a Márki-Zay Péter által bevezetni kívánt földadó átvételével. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) hiába szólította fel Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy utasítsa el a földadót, azt végül a testület november 17-én elfogadta.

Szél István, a Magosz Csongrád-Csanád megyei elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója tájékoztatta a sajtót a földadó eltörléséért indított petícióról /Fotó: Bánkuti Sándor

„Kérjük, támogassa aláírásával a Magosz és a NAK kezdeményezését a földadó eltörléséről”  áll az Agrarpeticio.hu oldal élén, amelyet elsőként a Magosz Csongrád-Csanád megyei elnöke látott el kézjegyével. 

„A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megsarcolásával az 1950-es évek kuláküldözését idézi” – fogalmazott a lapnak Szél István, a Magosz Csongrád-Csanád megyei elnöke. aki elmondta, hogy a 4 hektárnál nagyobb földterülettel rendelkező minden szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak csaknem 10 ezer forintot kell hektáronként fizetnie, miközben az országot történelmi aszály sújtja, 100 ezer hektárt ért aszálykár. 

„Az adó bevezetését a vásárlók is megéreznék, mivel az megjelenne az élelmiszerek árában, és további drágulást okozna. Vagyis ez nemhogy segítene a legszegényebb rétegeken, hanem épp ellenkezőleg” – mutatott rá Győrffy Balázs. A NAK elnöke hozzátette:

„A baloldal bünteti a magyar vidéket politikai elköteleződése miatt.”

A miniszterelnök főtanácsadója arra figyelmeztetett, hogy ha most nem állítják meg a baloldalt, akkor ennek a levét előbb az agrárium, majd minden magyar megissza. 

„Hódmezővásárhely csak a kezdet. Amennyiben a baloldal alakítana kormányt Magyarországon, akkor az egész országban bevezetné a földadót” – figyelmeztetett Nyitrai Zsolt.  

Nyitrai Zsolt szerint a baloldal egész Magyarországon bevezetné a földadót /Fotó: Bánkuti Sándor

Márki-Zay Péter egyébként régi álmát valósította meg a földadó elfogadtatásával, hiszen már két éve is napirenden szerepelt ez a téma. Akkor azonban még közel sem ekkora összeggel.

„Megjött Márki-Zay étvágya: 2020-ban még csak 6 ezer forintot akart kivetni, most már 10 ezret vert keresztül” – mondta el a Ripostnak Jakab István, a Magosz elnöke. 

„A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megadóztatásával forrást vonna ki az ágazatból, holott a gazdáknak versenyképeseknek kell maradniuk az Európai Unióban” – világítottak rá az agrárvezetők, akik valamennyien hangsúlyozták, hogy emiatt minden lehetséges eszközzel fel fognak lépni a földadó ellen.

 





 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás