„Felértékelődött a vidéki gazdaság szerepe és ebben kulcsszerepet játszanak a magyar nők”





A vidéki nők áldozatos munkájáért nem lehetünk eléggé hálásak - vélte Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.15.
magosz

A vidéki nők nemzetközi napja ENSZ-világnap: 2008 óta október 15-én tartják. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a MAGOSZ Gazdasszony Tagozata, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Hajdúnánáson.

A mai világunkban nagyon fontos, hogy megemlékezzünk és beszéljünk a vidéki nők szerepéről, és arról a feladatról, amelyet ők elvégeznek. Hiszen nemcsak családban kell gondolkoznunk egy nőről, hanem a gazdaságunkban, a szakmaiságukban is meg kell becsülni őket és teret kell adni nekik” - mondta el a Ripostnak Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Országos Gazdaasszony Tagozat elnöke. Hozzátette, igencsak felértékelődött a vidéki mezőgazdaság, magának a vidéknek a szerepe, hiszen az értékmegőrzésen túl egyfajta létfenntartásról is beszélhetünk, melyben kulcsszerepet tudnak játszani a magyar asszonyok, a vidéki nők.

Hajdúnánáson kerül megrendezésre a vidéki nők napjának konferenciája október 21-én, melyen neves előadók vesznek majd részt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás