Natalya férjét fejbelőtték a katonák, majd őt többször megerőszakolták 

Natalya családjával egy az ukrán főváros melletti kis faluban éltek, mikor két orosz katona meggyilkolta a családapát, az anyát pedig zokogó kisfia mellett többször is megerőszakolták.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.03.
háború

Natalya férjével Andreyel és négy éves kisfiával, Oleksiivel egy Kijev melletti kisfaluban lévő házban élt, amit az apuka épített nekik. A háború hírére egy fehér zászlót tettek a kerítésükre, ezzel jelezve, hogy nem szeretnének részt venni a háborúban. Az egyértelmű jelzés ellenére, egy nappal később a család lövéseket hallott és felemelt kézzel kimentek a házukból. Kint egy orosz csapat állt, akik vélhetőleg megölték a család kutyáját. A katonák parancsnoka Mihail Romanovként mutatkozott be a családnak.

Halálos lövés

Aznap este a család hangos zajt hallott a kapujuk elől, Andrey kiment, hogy megnézze mi történik. Natalya visszaemlékezett, hogy egyetlen lövést hallott, és a kapu kinyíló hangját, mielőtt léptek hallatszottak a házban. Az anya kiabált fiának, hogy rejtőzzön el a kazánházban. Romanov visszatért egy fiatalabb katonával, aki bevallotta, hogy lelőtte a férjét, mert „náci” volt. A fiatalabb katona az édesanya fejére szegezte a fegyvert, és azt mondta: „Jobb lesz, ha kussolsz, különben idehozom a gyermekedet, és megmutatom neki, hogy az anyja agya szétterül a házban” -emlékezett vissza Natalya.

Kisfia mellett erőszakolták me

A két részeg orosz katonának nem volt elég, hogy megölték a nő férjét. Kényszerítették a 33 éves anyát, hogy vetkőzzön le, majd órákig erőszakolták, miközben a kisfia a szomszéd szobában sírt.

„A fiatalabb katona azt mondta, hogy vegyem le a ruháimat. Aztán mindketten megerőszakoltak, egyik a másik után. Nem törődtek azzal, hogy a fiam a kazánházban sírt. Azt mondták, hogy hallgattassam el és menjek vissza. Állandóan a fejemhez tartották a fegyvert és gúnyolódtak, mondván: „Szerinted hogy s****a? Öljük meg vagy tartsuk életben?”– mondta Natalya a The Times-nak, írja a Daily Mail.

A borzalom azonban itt még nem ért véget, ugyanis a katonák húsz perc elteltével ismét megerőszakolták a védtelen nőt. Ezután a két orosz katona elaludt a házban, ezt kihasználva anyja és fia el tudott menekülni Ternopilba, ahol rokonaik éltek.

Oleksiiben még nem tudatosultak a borzalmak

Natalja szerint kisfia még nem fogta fel, hogy az édesapja a kertjükben fekszik holtan ő pedig még nemképes elmondania fiának.

„Amíg kinyitottam a kaput, a fiam az apja holtteste mellett állt, de sötét volt, és nem látta, hogy az apja az. Azt kérdezte: „Ugyanúgy lelőnek minket, mint ezt az embert itt?”- emlékezett vissza Natalya, aki hozzátette, hogy a kisfiú még mindig kér az édesapjának is fánkot, amikor boltba mennek.

Nem tudják eltemetni az édesapát

A gyászoló özvegy azt mondta, hogy férjével a jövő hónapban ünnepelték volna házassági évfordulójukat. A család nem tudja eltemetni az apa holttestét, mert falujukat továbbra is orosz csapatok foglalják el.

Natalya szörnyű megpróbáltatásait Irina Venediktova ukrán főügyész vizsgálja, ez az ország első hivatalos vizsgálata orosz katonák által elkövetett feltételezett nemi erőszak ügyében.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás