RETRO RÁDIÓ

„Nem támadjuk meg Oroszországot” – Joe Biden Putyinnak üzent

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke hadi felszereléseket adna Ukrajnának, valamint segítene az élelmeztetési gondokban is. Oroszországot ugyan nem akarja megtámadni, de ezzel a döntésével könnyen kivívhatja haragjukat.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.04.29. 17:30
amerikai elnök

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön arra kérte a Kongresszust, hogy hagyjon jóvá 33 milliárd dolláros biztonsági, gazdasági és humanitárius segélyt Ukrajnának. A kérelem 20,4 milliárd dollár további biztonsági és katonai segítségnyújtást tartalmaz Ukrajnának, valamint az Egyesült Államoknak az európai biztonság megerősítésére irányuló erőfeszítéseit a NATO-szövetségesekkel és a térség más partnereivel együttműködve. A forrásokat arra használnák fel, hogy felszerelést adnak Ukrajna hadseregének és rendőrségének kezébe, és hosszú távon segítik a NATO-t az Oroszország elleni védekezésben – írja a Usa Today.

„Nem támadjuk meg Oroszországot”

Nem támadjuk meg Oroszországot” – jelentette ki Biden. Segítünk Ukrajnának megvédeni magát az orosz agresszióval szemben. Ennek a harcnak az ára nem olcsó, de az agressziónak való behódolás költségesebb lesz, ha hagyjuk, hogy megtörténjen. Vagy támogatjuk az ukrán népet, amikor megvédi országát, vagy nem teszünk semmit, miközben az oroszok folytatják atrocitásaikat Ukrajnában” – mondta Biden a Fehér Házból, hozzátéve, hogy reméli, a Kongresszus gyorsan elfogadja a javaslatot.

Segítenének az élelembiztosításban

Körülbelül 3 milliárd dollár humanitárius segélyt fordítanának az élelmezésbiztonsági szükségletek. Búzával és más árucikkekkel segítenének a rászorulóknak, a háború miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerült vagy más módon érintett embereknek. Valamint 500 millió dolláros hazai élelmiszer-termelési támogatást nyújtana az ukrajnai háború miatt globális hiányt szenvedő amerikai termények, például búza- és szójatermelőknek.

Ezeket olvastad már?
Hatalmas nevek bukkantak fel az idei Szuperkoncerten

Hatalmas nevek bukkantak fel az idei Szuperkoncerten

Zokogva üzent az édesanya a nővérének: hozza vissza a gyerekeket

Zokogva üzent az édesanya a nővérének: hozza vissza a gyerekeket

Az eső fog a legkevésbé fájni a hétvégén

Az eső fog a legkevésbé fájni a hétvégén

Kisbabája születése után állt meg a 23 éves édesanya szíve

Kisbabája születése után állt meg a 23 éves édesanya szíve

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás