Sokkoló támadás az ukrán belvárosban, nagyon sokan meghaltak





Legalább tíz ember meghalt, és több mint húszan megsebesültek kedden délelőtt a északkelet-ukrajnai Harkiv belvárosa elleni orosz tüzérségi támadásokban - közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.01.
háború

A város főterén készült felvételeken látható, ahogyan mentőcsapatok áldozatokat hoznak ki a helyi városvezetés lebombázott épületének romjai alól.

Az 1,4 millió lakosú Harkiv a második legnépesebb város Ukrajnában, közel az orosz határhoz. A múlt csütörtökön megindított offenzíva kezdete óta célpontja az orosz csapatok támadásának.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden arról beszélt, hogy a Harkiv elleni orosz tüzérségi támadások szerinte kimerítik az „állami terrorizmus” fogalmát, és „emberiesség elleni bűncselekményeknek” tekinthetők.

Terrorral akarnak megtörni bennünket, így akarják megtörni az ellenállásunkat” - mondta az elnök abban a videóüzenetében, amelyet a közösségi médiában tett közzé. Azt állította, hogy Oroszország fő célpontja Kijev és Harkiv. A főváros védelme elsőrendű fontosságú - hangsúlyozta Zelenszkij.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás