Megható pillanatok: először ülhettek repülőn a Harry Potter stúdióba tartó ukrán árvák





A háborús övezetből kimentett ukrán árvák angolul tanulnak, miközben arra várnak, hogy megnézhessék a Harry Potter stúdiót.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.27.
csodás élmény

A héten Ukrajnából az Egyesült Királyságba evakuáltak összesen 5 árvaházból 54 árvát. A gyerekek jelenleg arra várnak, hogy elmehessenek a Harry Potter parkba, de a várakozás ideje sem vész kárba, ugyanis a gyerekeket angolul tanítják közben – írja a Daily Mail.

A gyerekek, köztük egy 1 és egy 2 éves, 7 törvényes gyámmal érkeztek a Heathrow repülőtérre, ahonnan Skóciába szállították őket. Egyébként nagyon hosszú út áll mögöttük, ugyanis Dnyiproból indultak Lvivbe, ahonnan Varsóba menekültek. A városban 2 hetet töltöttek el, és utána indultak tovább Londonba.

Lehetőségük nyílt, hogy ellátogassanak a Harry Potter stúdióba, de sajnos nem olyan hamar, mint remélték. Korábban lett volna időpontjuk, csak későbbi géppel érkeztek meg, így most várniuk kell. A repülés azonban biztosan kárpótolta az összes gyerkőcöt, ugyanis többségük most ült először repülőn.

„Mindenki tapsolt”

Sokakat már az is elvarázsolt, hogy meglátták a repülőgépet.

„Amikor először meglátták a repülőgépet, akkor egyik fiú megbökte a másikat, és csak azt mondta, hogy „wow”. Egyikük sem látott még ehhez hasonlót” – mesélte Sally Becker, aki elárulta, hogy a gyerekek teljesen odáig voltak az utazástól.

„Először kinéztek az ablakon, majd meglátták a fényeket. Én pedig azt mondtam, hogy »Ez London«! Mindegyiküket lenyűgözte a látvány, mert még soha nem repültek, és a látvány egészen elképesztő volt. A landoláskor mindannyian tapsolni kezdtek. De nem úgy, mint az emberek hétköznapi repülőút során, hanem mindenki tapsolt, ujjongott és boldog volt.”

A gyerekekről és az utazásról készített fotókat itt nézheted meg.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás