Orbán Viktor 36 órája a határon: ellenőrzést tartott - Videók!





A miniszterelnök három napra a magyar-ukrán határra költözött, ahol személyesen követi az eseményeket és szervezi a védekezést. Orbán Viktor és Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán ellenőrzést tartott abban a rendészeti központban, ahol a katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.17.
háború

Orbán Viktor szerda délután érkezett a debreceni laktanyába, ahol három napig dolgoznak a védekezésen és megszervezik a bajbajutottak ellátását. A miniszterelnök Facebook-videójában elmondta, a jelentések szerint már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra, a háború pedig nem csitul, sőt, terjed. Ha a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra.

Azért jönnek ilyen sokan, mert már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni. A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani” - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor késő este ellátogatott a határra is, a csengersimai határátkelőről is bejelentkezett. Ehhez a határátkelőhöz azok az Ukrajnából menekültek érkeznek, akik Románián keresztül közelítik meg Magyarországot. Több ezren jönnek naponta autókkal, az áthaladás folyamatos. A Magyar Vöröskereszt a gyerekeseknek nyújt segítséget. A nagyobb számú menekültek várható érkezése miatt a csengersimai átkelőpontot is megerősítik.

A miniszterelnök ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást adott át Csengersimán egy Ukrajnából menekült családnak. A kétgyermekes család Olaszországba szeretne tovább utazni.

Orbán Viktor beszélt a határon szolgálatot teljesítő rendőrökkel, a segélyszervezet munkatársaival is. Tapasztalata szerint minden rendezetten és gördülékenyen zajlik a határon.

Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán tartott ellenőrzést abban a rendészeti központban, ahol a katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat. A központban nyomon követik, hová mennyi menekült érkezik pontosan, buszokat szerveznek és gondoskodnak arról, hogy mindenkinek jusson ellátás és szállás.

Minden bajbajutottnak segítséget nyújtunk

Orbán Viktor miniszterelnök Kisvárdán az ukrajnai háború elől menekülőket fogadó magyar hatóságok, intézmények ellenőrzése során elmondta, Magyarország képes arra, hogy minden bajbajutottnak segítséget nyújtson.

A kormányfő hozzátette: azt látja, hogy a koordináció jól működik. „A mostaninál nagyobb számú menekült koordinált elhelyezésére és ellátására is képesek vagyunk. Köszönetet is mondok a rendőreinknek és a katasztrófavédelem munkatársainak” - mondta.

A miniszterelnök képekben mutatja be, merre járt az elmúlt 36 órában a határnál.





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás