Márki-Zay Péter szerint árulás, ha Magyarország nem enged át fegyvereket Ukrajnába





Gyurcsány jelöltje az ukrán háború kapcsán már nekiment a kárpátaljai magyaroknak, miközben folyamatosan hangoztatja, hogy magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.02.
háború

Márki-Zay Péter az Egyenes Beszéd vendége volt kedd este.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy szerinte árulás, hogy nem engedünk át fegyvereket.

A riporter arra a kérdésére, hogy: jó döntés-e az, hogy nem engedik Magyarországon át a fegyvereket, egészen döbbenetes választ adott.

Az is egy árulás, azért azt szögezzük le, hogy amikor Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket. Most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják. Könyörgöm! Milyen logika ez?„ - jelentette ki a politikus.

A baloldal jelöltje az utóbbi napokban olyan kijelentéseket tett, amelyek egyrészt nem felelnek meg a valóságnak, másrészt rendkívül veszélyesek Magyarország biztonságára. A magyar kormány lejáratását célzó megdöbbentő nyilatkozatok közül is kiemelkedik az a múlt vasárnapi Facebook-videó, amelyben Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában most háború van és emberek halnak meg.”

A baloldal nekirontott a kárpátaljai magyaroknak

A baloldali jelölt a fent idézett videóban a kárpátaljai magyaroknak is nekitámadt. Ahogyan korábban Gyurcsány Ferenc támadta azt, hogy a magyar állampolgár kárpátaljai magyarok is részt vesznek a magyarországi országgyűlési választásokon, most Márki-Zay is hazug vádakkal támadta őket: „Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap (a választás napján – a szerk.), és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni. Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett, a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük„.

Márki-Zay Péter és több más baloldali politikus is követelte az elmúlt napokban, hogy hazánk szállítson fegyvereket Ukrajnának, illetve felvetették azt is, hogy magyar katonákat küldjön a kormány a háborús övezetbe. Gulyás Márton baloldali aktivistának adott interjújában a baloldali jelölt arról beszélt, hogy mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, ”azt nagyon szívesen segítenénk.„ Majd arra a kérdésre, hogy akár magyar katonákat is küldene, azt mondta: hát, hogy ha a NATO úgy dönt, akkor katonait is.





Ezeket olvastad már?
Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás