Horgász- és vadászünnep! Csütörtökön nyit a FeHoVa a Hungexpón





Egy év kihagyás után, csütörtökön nyitja meg kapuit a legnagyobb hazai horgász- és vadásztalálkozó, a FeHoVa. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb ünnepe február 17. és 20. között látogatható a Hungexpón.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.16.
X. kerület Szövetségben a horgászokkal

A lebilincselő rendezvények mellett 200 kiállító, köztük a legnagyobb gyártók és forgalmazók mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat. „A vadászat szerelmeseinek külön kiemelném a kutyás- és solymászbemutatót, valamint a Vadászkürtös Fesztivált, melynek keretében szarvasbőgő versenyt is rendezünk. De természetesen trófeákban sem lesz hiány” – mondta a Borsnak Szilágyi Balázs kiállításigazgató, hozzátéve: a pecások is lubickolhatnak a programokban. – Lesznek szakmai előadások, illetve világ- és Európa-bajnok horgászok tartanak majd bemutatót az óriásakváriumnál. A gyerekeknek lesznek különböző állatbemutatók, etetőhajós medence a legújabb szerkezetekkel, és kipróbálhatják a fegyverszimulátort is.

20% kedvezményt kaphatunk a belépőből

A dugók elkerülése miatt érdemes tömegközlekedéssel érkezni a rendezvényre. A FeHoVa-ra ingyenes buszjáratok indulnak az Örs vezér teréről, illetve 50% kedvezménnyel lehet vasúti jegyet vásárolni. A vonat a Hungexpóhoz közel áll meg. Ha a belépőt a Hungexpo applikációján keresztül vesszük meg, 20% kedvezményt kapunk. A rendezvény csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. Bővebb információk a fehova.hu oldalon találhatók.

200 kiállító gondoskodik a hangulatról Fotó: Facebook

Fejleszti a horgászturizmust a Mohosz

Országjárásra indul a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), hogy bemutassák, mekkorát lépett előre hazánk legnagyobb civil szervezete az elmúlt tíz évben. Ennek keretében minden horgász elmondhatja a szövetségnek a véleményét. A horgászat egyre népszerűbb, az elmúlt időszakban a pecások száma is megduplázódott, jelenleg több mint 700 ezer horgászigazolvánnyal rendelkező van Magyarországon. Nőtt a hazai halállomány, bevezették a horgászkártyát, és az infrastruktúra is jelentősen fejlődött. Az erről készült „Szövetségben a horgászokkal” című tájékoztatót bemutatják FeHoVa-n is.

„Célunk az, hogy minden megyébe eljutva, a Mohosz képviselői találkozzanak a horgászokkal, és elmondhassák nekik a jövőbeli terveket” – fogalmazott a Borsnak Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. Szűcs Lajos, a horgászszövetség elnöke pedig elmondta: a legfontosabb céljuk a horgászturizmus fejlesztése, valamint a magyar halfogyasztás népszerűsítése.

Azt szeretnénk elérni, hogy a magyar tengerre ne csak májustól augusztusig érkezzenek a pihenni vágyók, hanem egész évben. Úgy gondolom, erre a horgászat tökéletes lehetőség” – mondta Szűcs Lajos. „Ezenkívül a jelenlegi évi hatkilós átlagos halfogyasztást is szeretnénk növelni, hiszen a hazai hal kiváló minőségű. Az elvihető halak számát viszont nem tervezzük növelni.”

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke minden pecáshoz eljuttatná a „Szövetségben a horgászokkal” kiadványt Fotó: Bors/Móricz István

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás