Így még senki nem lopott autót: a 85 éves monori tolvaj egy nap alatt bukott le





A monori rendőrök visszaadták az ellopott autót, elfogták a tolvajt - és mindezt 24 óra leforgása alatt. A bosszúálló férfi az autólopás ugyancsak rendhagyó módját választotta.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.12.
bosszúálló

Egy vecsési asszony fordult 2021. december 7-én a rendőrséghez, hogy elhunyt édesanyja háza előtt álló autóját valaki ellopta. A rendőrök nekiláttak a 700 ezer forintos jármű és elbitorlója felkutatásához. Néhány órával később már arccal és névvel keresték azt a budapesti nyugdíjast, aki gyanújuk szerint elhajtott a kocsival, és másnap már kérdéseikre várták a válaszokat - írta meg a Police.hu.

Fotó: Police.hu

A 85 éves férfi kihallgatásán mindent beismert. Elmondta, hogy bosszúból csinálta az egészet. A kocsi tulajdonosát régóta ismerte, de amikor az asszony örökölt egy házat és el akarta adni a férfinak, összekaptak a vételáron. Először kölcsönösen megállapodtak 25 millió forintban, ám néhány hónappal később az asszony többet akart érte. A férfi átverve érezte magát, meglátása szerint a nő annak ellenére akart belőle nagyobb összeget kicsikarni, hogy a ház nem ér annyit.

December 7-én autójával Vecsésen autózott, amikor meglátta az asszony út szélén parkoló kocsiját. Hirtelen támadt, leckéztetésnek szánt ötlettől vezérelve leállt a saját autójával, beült a másikba és elindult vele az egyik ismerőséhez. Mivel azonban a sajátját nem akarta otthagyni, ezért a két járgányt felváltva vezetve tette meg az utat.

Beletelt némi időbe, míg megérkezett célállomásához, útközben pedig senkinek nem tűnt fel annyira a mutatvány, hogy rendőrt hívtak volna.

Az autót a rendőrök megtalálták, visszaadták tulajdonosának, a 85 éves férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás