Orbán Viktor bejelentette: 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium





Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban kezdte a napot, ahol nagyon fontos bejelentést tett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.01.
bejelentés

Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjúját az idősek világnapján azzal kezdte, hogy nyugdíjprémium lesz hazánkban, mert a magyar gazdaság dübörög. Elmondta, hogy nálunk olyan nyugdíjrendszer van, hogy a dolgozók adójából fizetik ki a nyugdíjakat. 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium. A korrekcióval együtt lesz, aki 100 ezer fölötti kiegészítést kapnak majd – jelentette be a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2010-ben azt vállalta, hogy kijavítják a Gyurcsány-kormány hibáit. Mára sikerült úgy átszervezni a magyar gazdaságot, hogy a következő év elején kétheti plusznyugdíjat ki tudnak fizetni, de ha sikeres lesz a kormány gazdaságpolitikája, akkor február elején akár a teljes 13. havi nyugdíjat ki lehet fizetni – mondta a kormányfő. „Novemberben nyugdíjprémium” – tette közzé Facebook-oldalán a fontos bejelentést Orbán Viktor.

1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéig

Orbán közölte, hogy szinte biztosan 5,5 százalék felett lesz a gazdasági növekedés. A pandémia az idősek mellett a gyermeket nevelő családokat terhelte meg. A nagyobb növekedésből származó pluszpénzt pedig a gyermeket nevelő családok kaphatják meg – mondta a kormányfő. „Összességében 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját február közepéigszögezte le Orbán Viktor.

Magyarországon a legolcsóbb a gáz ára

Orbán Viktor közölte, hogy sok országban gáz van, mert nincs gáz. 2002–2010 között többszörösére emelték a gáz és az áram árát – tette hozzá. „Magyarországnak van egy rossz története, mivel 2002-ben nem ígértek gázáremelést. Nagy csata volt a nemzetközi cégekkel és Brüsszellel a rezsicsökkentés miatt. Ma a legolcsóbb a gáz Európában itthon, és az áram a második legolcsóbb. Mi vesszük az energiát, mert nincsenek ilyen forrásaink” – mondta a kormányfő.
Orbán Viktor elmondta, hogy Nyugat-Európában olyan gázáremelések vannak, amitől itthon már elszoktunk. „A politikai kritikákat és az energiaellátást nem lehet összekötni, és az oroszokkal meg kellett egyezni” – mondta a kormányfő. A kormányfő arról is beszélt, hogy az ukránok szempontjait nem tudjuk figyelembe venni. A magyar emberek érdekeihez kell igazítani a lépéseinket gázügyben is – mondta Orbán Viktor. Havi 32 ezer forinttal többet kellene fizetni a családoknak, ha a világpiaci árakhoz igazítanánk a rezsiárakat. „Nem a jövőről vitatkozunk, hanem, hogy a Gyurcsány–Bajnai-korszak emberei visszajönnek-e” – mondta.

A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre

Orbán Viktor elmondta, hogy a szomszédaink nagyon komoly haderőfejlesztéseket hajtanak végre. Ha pedig baj van, akkor nem biztos, hogy kapunk segítséget, ha nem teszünk meg mindent a biztonságért – mondta. „A veszélyek korát éljük, szükség van egy ütőképes hadseregre. Egyik napról a másikra nem lehet egy hadsereget felépíteni” – tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy nagyon kevés pénzt kaptunk határvédelemre Brüsszeltől. A magyar határra nehezedő nyomás elhárítása teljesen rajtunk múlik. Hozzátette, el kellene ismerni azokat a költségeket, amiket a nyugatiak védelmében hoztunk.

„Egész nyáron készültünk a negyedik hullámra”

Orbán Viktor elmondta, hogy egész nyáron készültek a negyedik hullámra. „Fel vagyunk készülve. A vírus nem megy el, akik nem oltották be magukat, azok nem számíthatnak arra, hogy ők nem fertőződnek meg. Mindenkit meg fog találni a vírus, akik nincsenek beoltva.” „Nem érdemes kockáztatni, az oltatlanság a kockázat” – zárta interjúját a kormányfő.




Ezeket olvastad már?
Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás