Két dologtól rettegtek a diákok, mind a kettő benne volt - mutatjuk a matekérettségi megoldásait

Kedden írták az érettségizők a matematika közép- és emelt szintű vizsgát. Elérkezett a várva várt idő: megérkeztek a matekérettségi feladatok megoldásai.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.04.
vizsga

A SuliLife középiskolai portál folyamatosan frissülő cikkekkel és a megoldásokkal kísérte végig a matekérettségit is. A három kiemelt tárgy közül idén is a matematika a második, amiből mindenkinek vizsgáznia kellett. Szinte minden évben ez az a vizsgatárgy, melytől a legtöbb diák a legjobban tart.

A diákok ma ismét egy lépéssel közelebb vannak a fellélegzéshez.

A Sulilife.hu szakértője, Márton Viktor megoldotta a feladatokat, hogy kicsit képbe kerüljenek az érettségizők, hogyan teljesítettek a mai megmérettetésen.

A megoldásokat itt találhatod meg!

A magyar írásbeli érettségivel indult a 2020/2021-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. Azoknál a tantárgyaknál, amelyből a legtöbben érettségiznek, a vizsga 9-kor kezdődik.

A magyar kormány korábban úgy határozott, hogy a járványveszély miatt idén csak az írásbeli vizsgákat tartják meg, illetve egyes tantárgyak esetében, ahol indokolt ott megtartják a szóbelieket. A következő hetekben 1159 helyszínen várhatóan mintegy 111 750 diák ad számot tudásáról.

Ezek az intézkedések várják a tanulókat:

· Legfeljebb 10 vizsgázó lehet egy teremben!

· A diákok között meg kell lennie a másfél méteres védőtávolságnak!

· Minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszernek kell lennie!

· A védőmaszk viselése a tanároknak kötelező, a tanulóknak a vizsga előkészületei előtt kötelező, az írásbeli alatt ajánlott!

A hét közép- és emelt szintű vizsgarendje:

Május 3., 9:00 Magyar nyelv és irodalom

Május 4., 9:00 Matematika

Május 5., 9:00 Történelem

Május 6., 9:00 Angol nyelv

Május 7., 9:00 Német nyelv

Top hírekHírlevél-feliratkozás