Ismét jöhetnek repülők Nagy-Britanniából és Észak-Írországból





Feloldották a légtérzárat, de a Nagy-Brittaniából Magyarországra érkezők számára továbbra is érvényesek a karantén-szabályok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.05.
koronavírus oltásinfó operatív törzs

Éjféltől a magyar repülőterek már fogadhatnak gépeket Nagy- Britanniából és Észak-Írországból

a hazaérkezőkre azonban továbbra is érvényesek a karantén szabályok.

Újabb 39 ezer Pfizer vakcina jött Magyarországra

35 ezer adag oltóanyag érkezett, amelyek 25 oltópontra kerülnek, onnan a városi kórházakba is szállítanak, hogy az ott dolgozókat is beoltsák.

A szociális intézményben dolgozók is megkapják az oltást

Az egészségügyi dolgozókon kívül a szociális intézményben dolgozók beoltására is készülnek. Az oltott személy egy úgynevezett oltakozási kártyát is kap, de a tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra is, hogy be kell tartani a gyártó által előírt oltási protokollt.

Háziorvosok és gyógyszerészek az oltópontokon jelentkezhetnek

A háziorvosok és a patikusok már most is jelentkezhetnek az oltópontokon a hivatalos honlapon kihelyezett címeken.

„Bizonyosan nem fordulhat elő, hogy még márciusban is csak az egészségügyi dolgozókat fogják majd oltani”- jelentette ki Müller Cecília

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 óra legfontosabb adatait. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt három napban 199 esetben volt szükség rendőri fellépésre, így már 17727 emelkedett az emiatt elrendelt intézkedések száma. Ezek közül 175 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt történt.

A rendőrök 47 esetben figyelmeztetéssel éltek, 63 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 65 szabálysértőt pedig feljelentettek. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt három napban a tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken 7, az üzletekben és bevásárlóközpontok területén 17 emberrel szemben léptek fel a rendőrök.

 

870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 176 576 fő, az aktív fertőzöttek száma 143 065 főre csökkent. 5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu

 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás