Így érinti a belvárosi járatokat a ma éjjeli bombahatástalanítás

Tömegközlekedési járatokat is érint a Kerepesi úton talált világháborús robbanótest éjjelre tervezett hatástalanítása.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.22.
VIII. kerület világháborús bomba

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken közleményében emlékeztetett: a tűzszerészi munkálatok miatt várhatóan 20.30-tól szombat hajnali 2 óráig jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a Kerepesi úton és az Asztalos Sándor úton. Az érintett szakaszon a BKK-járatok rövidített, illetve terelőútvonalon járnak.

A lezárás miatt a 80-as trolibusz csak az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között jár, nem érinti a Keleti pályaudvar, az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállóhelyeket. A kimaradó szakaszon a lezárás idején is menetrend szerint közlekedő 2-es metró igénybevételét javasolják.

Változik az éjszakai járatok közlekedése is: a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbuszok terelve járnak, nem érintik az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállókat, a Keleti pályaudvarnál pedig a megszokottól eltérő helyen, a Thököly úton, az 5-ös, a 7-es és a 8E buszok megállójában állnak meg. A városközpont felé tartó éjszakai járatok a Puskás Ferenc Stadionnál a 77-es trolibusz megállójában, az Ifjúság útja torkolata előtt is megállnak - közölték.

A BKK azt írta: a Kerepesi út megnyitását követően újra az eredeti szakaszon közlekednek az érintett járatok.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön az MTI-vel azt közölte: szerdán a Kerepesi út 17. számnál, az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.

Top hírekHírlevél-feliratkozás