RETRO RÁDIÓ

Nem celebek, nem sztárok, mégis egy ország ismerte meg a nevüket 2020-ban





Éjt nappallá téve dolgoztak a járvány elleni védekezésen, közben tájékoztatták a lakosságot és még egy kis humort is vittek a hétköznapokba. Íme 2020 arcai, akiket szinte mindenki felismerne az országban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.31.
koronavírus Győrfi Pál Dr. Szlávik János Merkely Béla Müller Cecília operatív törzs

Müller Cecília

Az országos tiszti főorvost valószínűleg mára már senkinek sem kell bemutatni, az operatív törzs egyik legmeghatározóbb tagja a koronavírus-járvány első és második hulláma alatt is rendszeresen tájékoztatta az embereket a legfrissebb tudnivalókról és a járvány elleni küzdelem állásáról. A száraz adatok mellett Müller Cecíliának minden alkalomra jutott pár elképesztően hasznos tanácsa is, vagy egy bátorító szava az emberekhez, tagadhatatlan, hogy megkönnyítette ezt a nehéz időszakot sokak számára. A róla készült aranyos mémekből is látszik, hogy mára az ország kedvencévé vált, és rengetegen rajonganak érte emberfeletti munkája mellett.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gál Kristóf

Az Országos Rendőr-főkapitányság színészből lett szóvivője rendíthetetlenül állt Müller Cecília mellett 2020-ban, pontos és jó kedélyű tájékoztatásai mindenképpen emelték az operatív törzs sajtótájékoztatóinak színvonalát. A mémgyárosok persze a szóvivőt is célkeresztbe vették, de ezt ő maga is jópofának találta, ezzel nagyon szimpatikussá válva sokak szemében.

Fotó: Metropol / Keresztesi Balázs

Lakatos Tibor

Lakatos Tibor rendőr dandártábornokként és az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjeként ismerhettük meg, aki főleg a járvány első hullma alatt napi szinten tájékoztatta a közvéleményt a járványhoz kapcsolódó rendőrségi ügyekről és a védekezés menetéről.

MTI/Kovács Attila

Kiss Róbert

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a maga „rendőrnyelvén” rezzenéstelen arccal közölte a hasznosabbnál hasznosabb információkat, és naponta tájékoztatta az újságírókat a rendőri intézkedésekről. Nélküle sem lenne ugyanaz az operatív törzs sajtótájékoztatója.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Győrfi Pál

Győrfi Pált ugyan eddig sem kellett bemutatni, de az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének 2020-ban megsokszorozódott a televíziós és közérdekű szerepléseinek száma. A sármos szóvivő tájékoztató videókban, sajtótájékoztatókon, előadásokon és minden lehetséges felületen próbálta tájékoztatni az embereket, hogy mik a legfontosabb teendők a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében.

Fotó: MTVA / Zih Zsolt

Dr. Merkely Béla

Merkely Béla magyar orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A koronavírus-járvány alatt elképesztő mennyiségű szakmai munkával járult hozzá a védekezés sikerességéhez, rendszeresen volt vendége televíziós műsoroknak, híradásoknak, ahol nagyon fontos tudnivalókat osztott meg magáról a vírusról, és arról, hogy mi a legfontosabb teendő az egyes szakaszokban.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Dr. Szlávik János

Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szintén számtalanszor adott tájékoztatást a járvány fejleményeiről, az egészségügy állapotáról és tűrőképességéről, valamint nagyon hasznos tanácsokkal látta el a magyarokat. Egy rövid időre még egy népszerű szappanoperában is láthatták a nézők a TV2 csatornáján.

Fotó : Markovics Gábor (MG)

 





Ezeket olvastad már?
Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás