Kifosztotta, megerőszakolta, majd feldarabolta áldozatait a twitteres sorozatgyilkos





A japán férfi az interneten vadászott öngyilkossági gondolatokkal küzdő áldozataira, mindössze három hónap leforgása alatt összesen kilenc embert mészárolt le brutális módon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.16.
HALÁLBÜNTETÉS

A „Twitteres-gyilkos”-ként hírhedtté vált 30 éves japán Takahiro Shiraishit - aki nemrégiben beismerő vallomást tett a hatóságok előtt -, kedden a japán bíróság halálra ítélte az általa elkövetett iszonyatos gyilkosságsorozatért. A férfi olyan, lelkileg labilis nőkre vadászott, akik öngyilkossági szándékot fontolgattak.

Shiraishi 15 és 26 év közötti áldozatait a lakására csalta, ahol elkábította, majd kifosztotta, megerőszakolta, végül megölte őket, holttesteiket pedig feldarabolta. Kilencedik áldozata egy fiatalember volt, aki eltűnt barátnője után nyomozva kis híján lebuktatta a rémet – írja a Washington Post.

Nincs bocsánat (fotó: AFP)

A férfi ügyvédei a bíró előtt azzal érveltek, hogy Shiraishinek börtönbüntetést kell kapnia, mert áldozatai maguk kívánták halálukat, sőt, beleegyeztek abba, így az áldozatok is felelőssé tehetők „a történtekért”. A bíró azonban nem vette figyelembe a védők érvelését.

„Az áldozatok semmilyen módon, még hallgatólagosan sem járultak hozzá borzalmas kivégzésükhöz. Rettenetes, hogy a gyilkos kilenc fiatal életét vette el” – mondta a bíró az NHK közszolgálati műsorszolgáltató szerint.

”Soha nem fogok megbocsátani Shiraishinek, még ha meg is hal. Még most is, ha észreveszek egy, a lányommal egykorú fiatalt, azt hiszem, őt látom” - mondta az egyik áldozat édesapja egy korábbi bírósági tárgyaláson.

Japán azon kevés fejlett országok egyike, ahol a halálbüntetés a mai napig érvényben van. Az utolsó kivégzés 2019-ben történt, akkor egy kínai férfit ítéltek halálra, aki lemészárolt egy négytagú családot.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás