A Harry Potter-filmek csodálatos világa nem lett volna az igazi a varázslények nélkül. Ilyen fontos szerepet vállalt el Warwick Davis is, aki az első és az utolsó részek főszereplő koboldja volt, aki a mágikus bankban, a Gringottsban dolgozott. Később pedig oda tört be Harryékkel. A filmekben a manókat és a koboldokat törpenövésű színészek alakították, így kapóra jött a színész magassága.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Warwick Davis (@warwickadavis) által megosztott bejegyzés

A színész szomorú eseményeken van túl, ugyanis feleségénél 2019-ben vérmérgezést diagnosztizáltak, és az utána következő hónapokban egyre rosszabbra fordult az állapota – számolt be róla a Daily Stars.

Felesége, Sam folyamatos viszketésre, fáradékonyságra és kimerültségre panaszkodott, a vége felé pedig már annyira gyengévé vált, hogy nem tudott az ágyból sem kikelni az asszony. Az 53 éves színész így csatlakozott egy jótékonysági szervezethez, amely felhívja a figyelmet a vérmérgezés veszélyére és felismerésére. A történet sajnos szomorú véget ért. Felesége kórházba került egy nyaralásukat követően, és az orvosok jelezték, hogy nincs esélye már a felépülésre.

„A következő néhány óra volt életem leghosszabb várakozási ideje. A gyermekeinkkel a kórterem egyik üres ágyában várakoztunk, Sam ágya mellett. Teljesen összetörtem, arra gondoltam, hogy a betegség elveheti tőlem a lelki társamat. Végül a család körében még el tudtunk búcsúzni a feleségemtől” – vallotta be szomorúan Warwick Davis.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Warwick Davis (@warwickadavis) által megosztott bejegyzés