Így még nem láttad, újraéledt Perry Mason





30 év után újraéledt Perry Mason alakja a HBO GO műsorán. Erle Stanley Gardner 1933 és 1970 között írt nyolcvan Mason-regényét a '80-as években több sorozatban és filmben is feldolgoztak. Az új szériában az eddig ismert előzményeket leplezik le.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.09.
Matthew Rhys HBOGO kulisszatitkok Perry Mason sorozat

Az sorozat készítői kihasználták, hogy a jól ismert történet előzményeit eddig homály fedte. Nem tudtuk hogyan lett Perry Masonból az az éles eszű véügyvéd, aki ügyfeleit mindenáron megvédi, ha kell, gátlástalan eszközökkel.

Az új Perry Mason egy olyan minisorozat, ami egyszerre leplezi le a gátlástalan főhős korábbi életét és köti össze a később ikonikus ügyvédkarakterrel. Az első évadban Mason egy lecsúszott magánnyomozó, aki idős mentorának, az ügyvéd E. B. Jonathannak dolgozik. Így kerül a figyelmébe az a brutális gyilkosság, amiben egy váltságdíj fejében elrabolt csecsemőt holtan találnak. A bonyodalmak ezután kezdődnek.

30 év után újra a képernyőn Perry Mason (Fotó: HBO GO)

Ezt nézd meg, ha tetszett!

  • Az Árnyak
  • Mindhunters - Mit rejt a gyilkos agya?
  • A bosszú csillaga
  • LEG PILLANATOK

  • Az ügyvédek alvilága: Perry Mason nyomozóból lett ügyvéd, aki minden eszközt bevett azért, hogy bebizonyítsa ügyfele igazát. Nem fél nem megengedett módszerekhez folyamodni, ha a helyzet azt kívánja. A filmben rajta keresztül megismerhetjük az ügyvédek alvilágát, és azt, hogy az igazság bajnokai miként tudják kijátszani a törvényt.
  • Brutális képsorok a csecsemőgyilkosságról:A történet kiindulópontja egy kegyetlen csecsemőgyilkosság. A megrendítő képsorokkal nem kímélik a nézőket, több alkalommal, különböző szögekből mutatják a szörnyű látványt. A felkavaró képek egyébként is jellemzik a mozit, így elsősorban azoknak ajánljuk, akik bírják a horrorisztikus ábrázolást.

    Perry Mason nyomozóból lett ügyvéd, aki minden eszközt bevett azért, hogy bebizonyítsa ügyfele igazát. (Fotó: HBO GO)
  • 3 TITOK

  • Belső feszültség miatt lecserélték az írókat: A fejlesztés 2016-ban kezdődött, az első hírek szerint Gardner történetei alapján a True Detective-et és a The Killinget is jegyző Nic Pizzolatto írta volna. 2019-re azonban a készítők közti viták és nézeteltérések miatt az írói gárda lecserélődött, ezzel együtt történet koncepciója is megváltozott. Ekkor került a középpontba Mason eddig nem ismert korábbi élete.
  • Eredetileg Robert Downey Jr. alakította volna a főszereplőt: A HBO az induláskor Robert Downey Jr.-t kérte fel producernek és Mason szerepére is. A színész azonban most volt először producer, amit szeretett volna tökéletesen csinálni, ezért visszamondta a főszerepet. Az ügyvédet végül Matthew Rhys alakította.
  • Korhű plakátok: A sorozat a '30-as években játszódik, a korabeli hangulatot pedig a legapróbb részletek is tükrözik. Ilyenek például az utcán lévő Coca-Cola, vagy épp a sorozat kedvéért kitalált korhű mozifilmek plakátjai.
  • Sorozatbeli párjába szeretett bele Matthew Rhys

    Matthew Rhys korábban is bizonyított már bűnügyi sorozatban. A Foglalkozásuk: amerikai moziban egy szovjet ügynököt alakított, aki a nyomozás érdekében összeházasodik kolléganőjével, akit Keri Russell alakít. A két színész a közös munka során 2014-ben egymásba szeretett, két évre rá pedig megszületett első gyermekük.

    Kerry és Matthew egy közös munka során szerettek egymásba (Fotó: AFP)

     





    Ezeket olvastad már?
    „Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

    „Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

    Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

    Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

    Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

    Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

    Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

    Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás