RETRO RÁDIÓ

Sztárok gyógyíthatatlan betegséggel





Mi a közös Kim Kardashianben és Hevesi Tamásban? Mind a ketten gyógyíthatatlan betegséggel küzdenek. Sokan vannak így a sztárvilágban, a kórságok nem válogatnak. A celebek is különböző módon dolgozzák fel a különböző problémáikat. Van, aki jótékonykodik, és van olyan is, aki nem kér a sajnálatból.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.17.
sztárfájdalom

Michael J. Fox – Parkinson-kór

A Vissza a jövőben sztárjánál 29 éves korában diagnosztizálták a Parkinson-kórt. – Közel sem vagyok olyan rossz állapotban, mint lennem kéne. Még mindig el tudok menni a piacra – nyilatkozta a világsztár a Haute Livingnek.

A színész megalapította a The Michael J. Fox Organization Alapítványt, hogy támogatni tudja a betegség gyógymódjának megtalálását célzó kutatásokat. Már több mint 700 millió dollárt gyűjtött.

Súlyos betegsége ellenére teljes életet él Fotó: AFP

Selena Gomes – lupusz

A mexikói származású énekesnőnél 2015-ben diagnosztizáltak lupuszt. Ez egy autoimmun-betegség, ami kiütéseket, ízületi fájdalmakat és fáradtságot okoz. Főzős videóiban láthatjuk, hogy Selenának sokszor már az is nehezére esik, hogy a kezében tartson valamit. Sajnálatos módon a szövődmények miatt rosszabbodott a világsztár állapota, ezért 2017-ben veseátültetésen esett át. A szervdonorja legjobb barátnője, Francia Raisa volt.

Gyakran vannak komoly fájdalmai Fotó: Instagram

Hevesi Tamás – cukorbetegség

Az Ezt egy életen át kell játszani énekese 20 éves volt, mikor kiderült, hogy cukorbeteg.

– Persze hogy akkor megrázott a dolog, hiszen rendszert kellett vinni az addig rendszertelen életembe – mondta Hevesi Tamás a Sláger FM-en.

Azóta már megtanult együtt élni a betegséggel, és igyekszik segíteni más hasonló cipőben járóknak, különös tekintettel a gyerekekre. Évek óta részese a cukorbeteg gyerekek táboroztatásának.

Fiatal kora óta cukorbeteg Fotó: Facebook

Cinthya Dictator – ételintolerancia

A fiatal fotóst sokan támadták azzal, hogy túl vékony. Ezt megelégelve közösségi oldalán osztotta meg, hogy a háttérben valójában komoly betegség áll.

– Nem igazán meséltem még arról, hogy ételintoleranciával küzdök. A szervezetem a végletekig elmegy. Anafilaxiás sokkba szokott kiteljesedni, ami az allergiás reakció legsúlyosabb formája. Már gyakorlatilag semmit nem merek enni. Ugyanis teljes sötétségben tapogatózom, hogy mi okozhatja a problémát. A rohamok napján fogyasztott ételek között nem volt összefüggés, ezért gondolom azt, hogy több étel is problémát okoz – árulta el követőinek Cinthya.

Sokat támadták külseje miatt

Kim Kardashian – pikkelysömör

A világsztárnál 2010-ben diagnosztizálták a pikkelysömört, ami egy gyógyíthatatlan bőrbetegség. Kim édesanyja, Kris Jenner is szenved ettől a kórságtól, ami náluk főként a stressz miatt alakult ki. Kim kezdetben próbálta rejtegetni, azonban egy ideje már nem takargatja a piros foltokat a testén.

– Természetesen mindig remélem, hogy lesz egyszer gyógymód, de közben megtanulom elfogadni, hogy ez hozzám tartozik – írta Kim a weboldalán.

Édesanyjától örökölte a betegséget Fotó: AFP

Charlie Sheen – HIV

A Két pasi meg egy kicsi sztárja 4 év hallgatás után, már nem bírta a nyomást és önként vallotta be egy tévéműsorban, hogy HIV-pozitív.

– Ez egy kemény három betű. Egy fordulópont az életemben – mondta Charlie az NBC Today című beszélgetős műsorban.

Ez a betegség legyengíti az immunrendszert, ezért a beteg sokkal könnyebben kapja el a fertőzéseket és különböző betegségeket. Jelenleg nincs gyógymód rá, de gyógyszeres kezeléssel kordában lehet tartani a vírust, ezáltal normális és teljes életet lehet vele élni.

Lady Gaga – fibromyalgia

A különc énekesnő először a 2017-ben megjelent Five Foot Two című dokumentumfilmjében beszélt a betegségéről. A fibromyalgia a test egészében fájdalmat okoz. Rendkívüli fáradtsággal, izommerevséggel és alvászavarral is járhat. Ez a betegség egyébként nőknél gyakoribb. Gagának olyan erős fájdalmai is voltak, hogy kórházba került, emiatt koncerteket kellett lemondania.

Állapota rendkívüli fáradtsággal jár Fotó: AFP

Lang Györgyi – szklerózis multiplex

A Pa-Dö-Dő énekese 28 éves volt, mikor diagnosztizálták nála a szklerózis multiplex nevű betegséget. Mára már annyira elhatalmasodott rajta a bénuláshoz vezető betegség, hogy életét kerekesszékben kénytelen élni. Györgyinek az hiányzik a legjobban, hogy egyedül el tudjon menni wécére, de nem kér a sajnálatból.

– Amikor a színpadra felraknak, az se nekem kellemetlen. Mindig attól félek, ha a nézők már bent vannak, és ezt végignézik, akkor sajnálkoznak. És az rossz érzés... – mondta az énekesnő Garami Gábor Potyautas című műsorában.

Nem kér a sajnálatból

 





Ezeket olvastad már?
21 év telt el: így néznek ki most a Bűbájos boszorkák szereplői - galéria

21 év telt el: így néznek ki most a Bűbájos boszorkák szereplői - galéria

„Elérkezett a mélypont” – szívszorító vallomást tett Király Viktor

„Elérkezett a mélypont” – szívszorító vallomást tett Király Viktor

Meglepő! Ezért döntött az otthonszülés mellett Rácz Gigi

Meglepő! Ezért döntött az otthonszülés mellett Rácz Gigi

Szétnyílt a ruha: megmutatta bájait az orosz szőkeség - fotó

Szétnyílt a ruha: megmutatta bájait az orosz szőkeség - fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás