A Kossuth-díjas színésznő már egy héttel ezelőtt tudta, sőt ki is jelentette, hogy rövid időn belül idén nyáron elhunyt, imádott férje, Szűcs Lajos után fog menni – tudta meg Ripost. A családnak és a fogadott fiának, L. Péterfi Csabának, Ildikó már egy hete drámai bejelentést tett. Azt mondta nekik, hogy ő érzi, közel a halál.

Ő már egy hete érezte, tudta, hogy meg fog halni. Ezt meg is mondta nekem és a fiának, Szűcs Csabának. Ezután minden nap meglátogattuk, imádkoztunk és minden alkalommal elbúcsúztunk tőle. Ekkor már mintha az élet és a halál között lebegett volna, érezte, hogy szeretik, de már Lajos bácsival akart lenni” – kezdte a lapnak elcsukló hangon L. Péterfi Csaba.

Ildikó mindennél jobban szeretett volna elmenni egy templomba. Gyónni akart, hogy feloldozást nyerjen és békében tudjon távozni. Ám erre sajnos nem volt lehetőség. Ezért amellett, hogy mi imádkoztunk a fiával az ágyánál, péntek este papot hívtunk hozzá, akivel elbeszélgetett. Ildikónak nagyon fontos volt a hit és miután meglátogatta őt az atya, örökre lehunyta a szemét” – mondta szomorúan a fogadott fiú.