Nagy bajban van a még a 90-es években feltűnt és azóta is a divatvilág meghatározó arcának tartott Naomi Campbell. A szupermodell 2005-ben a mélyszegénységben élők és hátrányos helyzetűek megsegítésére életre hívott jótékonysági szervezete, a Fashion for Relief ellen vizsgálatot indítottak. A felügyeleti bizottság jelentésében hűtlen kezeléssel és egyéb súlyos pénzügyi problémák gyanújával vádolja az alapítványt.

A Guardian szerint a jótékonysági bizottság megvizsgálja, hogy Campbell és társai „megfelelően gyakorolták-e a jótékonysági törvény szerinti jogi kötelezettségeiket és felelősségüket”, és kivizsgálja a jótékonysági szervezet által az egyik vagyonkezelőjének folyósított kifizetéseket is.

A Fashion for Relief évek óta rendez csillogó divateseményeket, hogy pénzt gyűjtsön jótékonysági partnereinek, de úgy tűnik, hogy a jótékonysági szervezet webhelye nem árulja el, hogy mennyi pénzt gyűjtöttek össze például a főváros polgármesteri alapjába a londoni divathét alatt. Ráadásul a jótékonysági szervezet még nem tette közzé 2020-as beszámolóit sem, amivel a nyilvántartás szerint több mint 178 napot késtek.

A jótékonysági szervezet legutóbbi közzétett számlái azt mutatják, hogy a 2019 júliusáig tartó évben csaknem 750 millió Ft-nak megfelelő összeg gyűlt össze, nagy részt szponzorációkon keresztül. A beszámolók szerint ebből csaknem 700 millió Ft-ot jótékonysági rendezvény szervezésére, valamint PR-ok és egyéb alkalmazottak fizetésére költöttek. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy jó célokra csupán kevesebb mint 2,5 millió Ft-nak megfelelő összeget fordítottak. Emellett a 2019-es számlák szokatlanul nagy vagyonkezelői kiadásokat is mutatnak.

Ezekre tekintettel a bizottság most teljes körű vizsgálatot rendelt el – ez a vizsgálat legkomolyabb szintje – , ami azt sugallja, hogy a szabályozó nem tudott eleget tenni a felmerült aggályoknak.