Gyógyulófélben: az Omega gitárosa újra gitározik és napi két kilométert gyalogol





Elképesztő és bámulatos: Molnár György mindent bevet a gyógyulásáért. Mekkora akaraterő kell ahhoz, hogy ma már napi két kilométert gyalogoljon ennek érdekében, és hogy újra elővegye hangszerét? Elefánt csak a Borsnak nyilatkozott az állapotáról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.20.
legenda!

Az Omega legendás gitárosa alig egy hónapja még azon kesergett a Borsban, hogy még az is kétséges, kibírná-e a háromórás autóutat Őriszintpéterig, az augusztusi Omega-fesztiválig. Nos, Molnár György ma is reálisan beszél egészségi állapotáról, de nagyon biztató hírekkel is szolgál.

Javult az állapota

„Elefánt” nagy küzdelmet vívott az elmúlt hónapokban. Három év után kiújult a rákja, március 29-én súlyos műtéten esett át, eltávolították a húgyhólyagján lévő daganatot. Hetekig csak zenésztársaitól lehetett hallani az állapotáról, azonban lapunk munkatársa telefonon érte utol a még mindig lábadozó hírességet. Ő maga mesélte el a Borsnak: bár még mindig nem a régi, de javult az állapota.

Mindennap két kilométert sétálok, hogy rendbe tegyem magam. Az időm egy részében gitározom, hogy az augusztus 13-i esemény meg tudjon valósulni úgy, ahogy terveztük, és én is jelen lehessek Őriszentpéteren. Jelenleg ez a két legfontosabb teendőm a mindennapjaimban, a fennmaradó időmben igyekszem minél többet pihenni” – kezdte a lapnak.

Molnár György daganatos betegség után készül az augusztusi Omega-fesztiválra Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kellene még egy-két hónap

Az Omega zenésze még mindig erőtlen, de mindent elkövet, hogy a közel négy hét múlva meghirdetett háromnapos rendezvényig a jelenleginél jobb állapotba kerüljön.

„Az a probléma, hogy sajnos még nem vagyok teljesen rendben, ehhez minimum egy-két hónapra szükségem van. Ha ezen már túl lennék, akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel várnám a koncertet. Most még pici fenntartásaim vannak azt illetően, hogyan fogom viselni a számomra még kissé megerőltető feladatot. Az biztos, hogy én is ott leszek” – mondta az énekes.

„Elfogytak a zenésztársaim...”

Molnár György úgy fogalmaz, vannak jobb és rosszabb napjai is. Ez a betegség türelemre inti, bár egy olyan zenész számára, aki úgy élte le az életét, hogy járta az országot, ez a legnehezebb feladat.

„A regenerálódási és a laborálási időszakban tartok jelenleg, rendszeres vizsgálatokon kell részt vennem, hogy figyeljék az állapotomat, miképpen gyógyulok, és a régi erőmet visszanyerjem. Ebben segít nekem a mozgás, érzem, hogy bár lassan, de napról napra picit jobban vagyok. Minden előrelépés sokat számít nekem” – mesélte lapunknak, majd megköszönte a Bors érdeklődését.

„Megvagyok, de sajnos mára elfogytak a zenésztársaim, akikkel szorosabb kapcsolatban álltam valaha. Egy-két olyan ismerősöm van, akik időnként érdeklődnek a hogylétem felől”– zárta a beszélgetést.

Háromnapos minifesztivál az Omega jegyében

Az Omega idén lenne 60 éves. Kóbor János, Benkő László és Mihály Tamás tragikus halála miatt már csak megemlékezni és méltón megünnepelni tudjuk az ikonikus zenekart, Molnár György és Debreczeni Ferenc részvételével. 2022. augusztus 12., 13., 14-én, három nap alatt 60 év 60 dala csendül majd fel Őriszentpéteren, az együttesről elnevezett Omega Parkban. Olyan előadóművészek és zenekarok lépnek színpadra, akiknek az elmúlt években szoros kapcsolatuk, közös munkáik, meghatározó élményeik voltak az Omegával. A fellépők a saját koncertprogramjaikon belül Omega-dalokat is eljátszanak, így közösen emlékezve és megidézve a legendás csapatot.

Ez a nyár egyik kiemelkedő eseménye, amely méltó ünnepe lesz egy felejthetetlen zenekarnak!





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás