Megrázó, ám sajnos minden eddiginél aktuálisabb problémára hívja fel a figyelmet a NANE Egyesület kezdeményezése, amelyhez a Sláger Reggel műsorvezetői is csatlakoztak. A nők elleni erőszak világszerte hatalmas probléma, amin a koronavírus miatt kialakult helyzet csak rontott, hiszen a szigorítások hatására tovább növekedhet a családon belül elkövetett erőszakos esetek száma.

Az első hullám kijárási korlátozásai alatt ugyanis 20%-kal emelkedett ezeknek a bűncselekményeknek a száma

Elképesztő ez a szám, nem is volt kérdés, hogy csatlakozunk ahhoz a kezdeményezéshez, amely a bántalmazott nőknek szeretne üzenni, segíteni. Fontos, hogy tudják, hogy nincsenek egyedül, hogy segítséget kérhetnek. Műsorvezető-társammal, Viktorin Tamással ezért is döntöttünk úgy, hogy mi is elkészítjük a saját transzparensünket, ezzel is felhívva a figyelmet a problémára, egyúttal üzenve azoknak a hölgyeknek, akiket bántalmaznak, hogy tudják, számíthatnak ránk” – mondta Pordán Petra, akit szerencsére a bántalmazás minden formája elkerült az életében.

Hallomásból ismerek bántalmazási történeteket. A mikrokörnyezetemben nincs ilyen, de vannak olyan távoli ismerősök, ahol sajnos tapasztaltunk ilyet. Boldog házasságban élek, a férjem tisztel, ahogy én is őt. Felfoghatatlan számomra, hogy bárki olyan szinten legyen, hogy a nőt a tulajdonának tekintse, szóban vagy fizikailag bántalmazza. Bízunk benne, hogy sokan csatlakoznak a NANE kezdeményezéséhez és sikerül leszámolni a nőkkel szembeni bántalmazással” – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetője, Pordán Petra.

Pordán Petra, Viktorin Tamás rádiósok bántalmazott nők védelmére állnak

Fotó: Sláger Rádió