Örömlányokkal és rock and rollal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad





Feke Pálnak komoly kihívás visszatérni a színpadra, Rudolf Péter misztikus pillanatokra készül. Így indult a Margitszigeten az idei évad.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.08.
nagy visszatérés

A pandémia miatti leállás után nemcsak a kőszínházak, a szabadtéri teátrumok is megnyitják a kapuikat. Elsőként a Margitszigeti Szabadtéri Színpad várja a közönséget. A színház színes programokkal készül egész nyáron az érdeklődőknek, sajátos nyitott nézőtere miatt pedig az egyik legbiztonságosabb szórakozási lehetőség a koronavírus árnyékában. A színpad 4 hónap alatt 40 nagyszínpadi előadást, 40 ingyenes gyerek és családi programot, irodalmi sétákat és kiállításokat kínál majd a látogatóknak.

Bán Teodóra: Egymásban tartjuk a lelket

A színház igazgatónője már a tavalyi, második hullám alatt is az idei bemutatókra készült, remélve, hogy a járványügyi adatok javulást mutatnak.

Még az előző szezon előadásai mennek, de akkor mi már készülünk a következő esztendőre. A koronavírus alatt sem hagytuk abba a munkát, de tény, hogy sokszor kellet újraszervezni a programokat – mondta el az idei nyári időszakáról a színházigazgató, aki azért elismeri, hogy ez a szezon egy kicsit más, mint a járvány előtti.

Gyakorlatilag egymásban is tartjuk a lelket és a bizalmat, hogy tárgyalunk, hogy előkészítjük az előadásokat. Idén minden produkció egy óriási csoda lesz, mivel igyekszünk sok, különböző műfajt behozni.

Bán Teodóra, ahogy izgatottan a nyári előadásokról beszél (Fotó: Metropol/NZ)

Feke Pál producerként debütál

Az énekes-színész idén újfajta minőségben debütál a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a Csókkirály című rockmusicallel.

Az igazság, hogy ezután a vírus után nekünk is komoly feladat színpadra állni újra. Több mint egy év kimaradt. Hangban, lelkileg, visszaállítani a kondíciót… szóval tényleg nem könnyű dolog, de nagyon várjuk és készülünk már. Iszonyatosan boldog vagyok, ráadásul pont egy saját produkcióval, a Csókkirállyal állhatunk majd itt színpadra, ami remélem, hogy a magyar rock and roll kis ünnepe lesz majd – mesélte Feke Pál, akinek a producerkedés gyermekkori álma volt.

– Máshogyan izgulok, mint színészként szoktam, ha előadóként vagyok jelen, akkor magamért felelek, de producerként az egész előadásért. A járvány alatt mindig azt mondtam, hogy egy percre sem szabad megállni. Egyet lehetett tenni; előre gondolni és a jövőre koncentrálni. Aki megállt, az most nem tudott elindulni.

Feke Pál a sajtótájékoztató közben (Fotó: Metropol/NZ)

Rudolf Péter aranyásóval érkezik

A Vígszínház igazgatója idén a 125 éves körúti teátrum legújabb bemutatóját adja kölcsön a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnak.

Ez egy érdekes helyzet, hiszen a Vígszínház 125 éves, és több mint 80 éve működik a Margitszigeten, de ennek ellenére korábban nem jött létre ez a fúzió. Azt viszont senki nem gondolta, hogy ennyire ünnepi lesz az első alkalom. Amikor tavaly nyáron arról beszéltünk, hogy jöjjön létre egy ilyen együttműködés, akkor azt nem hittük volna, hogy november 9-hez képes július 9-én és 10-én tudunk először játszani nézők előtt. Ez nem is egy ünnep, hanem egy misztikus pillanat lesz – mondta el Péter, aki a harmincas évek zenéivel és örömlányokkal teli világába kalauzolja el a nézőket a Kabaré című musicalben.

Rudolf Péter a beszéde előtt (Fotó: Metropol/NZ)

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás