Billie Eilish azután kért elnézést mindenkitől, miután felbukkant egy régi videó, amelyben rasszistának tűnő szidalmak hangzottak el a szájából. A 19 éves, Grammy-díjas popsztár Instagram-oldalán megosztott nyilatkozatában azt írja: „megdöbbent és szégyelli magát” a videó miatt, mely gyerekkorában készült – írja a Guardian.

Egy szerkesztett válogatásvideó került fel a hónap elején a TikTokra, melyben Eilish úgy tűnik, mintha egy ázsiaiakra vonatkozó szitokszót használna, amely Tyler, the Creator 2011-es Fish című dalában szerepelt, és a felvételen affektáló hangon beszél, mintha az ázsiai akcentust utánozná.

Bocsánatkérésében Eilish azt mondta, hogy 13 vagy 14 éves lehetett a videókban, és akkor még nem tudta, hogy a sértés becsmérlő kifejezés: „Megdöbbentem és kínosan érzem magam, és legszívesebben hánynék attól, hogy valaha is kimondtam ezt a szót. Ez a dal volt az egyetlen alkalom, amikor valaha is hallottam ezt a szót, mivel a családomban soha senki nem használta körülöttem. Függetlenül az akkori tudatlanságomtól és életkoromtól, semmi sem menti fel a tényt, hogy bántó volt. És ezért sajnálom” – írta az énekesnő.

Eilish azt mondta, hogy a felvételen, amelyen mintha az akcentust utánozná, „buta halandzsa kitalált hangon” beszél, amit gyerekkora óta csinál: „Ez abszolút halandzsa, és csak én hülyéskedem, és SEMMIKÉPPEN sem utánoz senkit, vagy bármilyen nyelvet, akcentust, vagy kultúrát”.

Hozzátette, mindig is a befogadásért, a kedvességért, a toleranciáért, a méltányosságért és az egyenlőségért küzdött.