Kiskecskéket segített világra György-Horváth Zsuzsa





Izgalmas televíziós feladatot kapott György-Horváth Zsuzsa. A Hír TV híradósát egy ideje saját műsorában, a Zsuzsi asztalában is láthatják a nézők, amiben igazi emberközeli arcát mutatta meg a nagyközönségnek.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.06.07.
György Horváth Zsuzsa

Hosszú évek óta a híradózás meghatározó arca György-Horváth Zsuzsa. A népszerű tévés azonban egy ideje kilépett a híradóspult mögül, és a nézők számára eddig teljesen ismeretlen arcát mutatta meg a Hír TV agrárműsorában, a Zsuzsi asztalában. A szombatonként 13 órakor látható műsor ízesen, színesen mutatja be a vidéki Magyarország szépségeit, a hazai termelők élettörténetét, az állattenyésztés, növénytermesztés, kézműves ételek készítésének izgalmait és nehézségeit.

Fotó: Instagram

Önmagát adja minden helyzetben

A Zsuzsi asztala más, mint az elmúlt évtizedek agrárműsorai: emberközeli helyzetekben láthatjuk a fiatal gazdák életének alakulását, egy-egy kézműves-vállalkozás kibontakozását, mindezt pedig csodás magyar tájakon.

– A műsor a saját ötletem volt, a megvalósítása viszont közös munka eredménye – kezdte a Metropolnak György-Horváth Zsuzsa. – Az volt a kérésem a csatornám felé, hogy ha belevágunk, hadd mutassam meg azt az arcomat, amit még nem ismernek a nézők, hiszen egy ilyen műsorban fontos, hogy minden helyzetben őszintén magamat adhassam.

Pozitív visszajelzéseket kap

Zsuzsa a közösségi oldalán, privát üzenetekben és személyesen is sok pozitív visszajelzést kapott a nézőktől, akik örülnek, hogy közelebb hozza a vidéki életet, emellett pedig jobban megismerhették a személyiségét.

Igazi áldás számára ez az időszak, hiszen míg a híradózás örök szakmai szerelem számára, addig a Zsuzsi asztalában feszegetheti a saját határait. Zsuzsa városi lány, habár gyerekkorában néhány évet vidéken töltött, így nem idegen számára a háztáji gazdálkodás.

Kiskecskéket segített világra

A műsorban viszont egészen izgalmas élethelyzetekbe került, az egyik forgatáson például egy kecske ikerpár világra jövetelénél bábáskodhatott.

A műsorban sokszor az élet írja a forgatókönyvet, így volt ez az ominózus alkalommal is. Gondolkodni sem volt időm, hiszen a kecske elleni kezdett, és teljesen természetesnek éreztem, hogy beszállok segíteni. Örök élmény ez számomra, ahogyan minden más olyan gazdálkodási tevékenység, amit műsorvezetőként most én is kipróbálhatok.

Fotó: Instagram

Felívelőben a magyar gazdálkodás

A műsorvezető úgy látja, a magyar gazdálkodás az elmúlt években szárnyalni kezdett, amihez a koronavírus-járvány is löketet adott, hiszen fontossá váltak a helyben megtermeszthető, elkészíthető élelmiszerek. A legnagyobb pozitívumot mégis abban látja, hogy míg néhány éve nem volt annyira divatos gazdának állni, addig manapság egyre több fiatal dönt úgy, hogy kézműves manufaktúrát hoz létre, vagy éppen a családi vállalkozást viszi tovább.

– A kormány sok támogatást adott az utóbbi években a gazdálkodóknak, és a házi gazdaságok szerencsére ismét egyre népszerűbbek. Jóllehet, néhány éve a fiatalok nagy része a kozmopolita, városi életmódra vágyott, de mostanra a vidék lett az új nagyváros, egyre többen költöznek falura, tanyára azért, hogy a saját vállalkozásukat építgessék. Számomra ez örömteli, mert gyakran járok Olaszországba – a lányom ott él –, és ott, illetve a francia vidékeken mindig is rang volt termelőnek lenni. Ez pedig egyre jellemzőbb itthon is.

Szoros a kapcsolata a gyermekeivel

Zsuzsa néhány éve elvált a férjétől, de jó viszonyban maradtak, hiszen két közös gyermeket nevelnek. Nagylánya, Sára három évvel ezelőtt Toszkánába költözött az édesapjához, mert ott szerette volna folytatni a tanulmányait. Igaz, a koronavírus-járvány és a műsorvezető rengeteg munkája miatt kevesebbet találkozhatnak, de rendkívül szoros közöttük a viszony, rendszeresen tartják a kapcsolatot videótelefonon keresztül.

– Most munka szempontjából rendkívül sűrű időszakot élek meg, szinte egy cseppnyi szabadidőm sincs, viszont hamarosan újra meglátogathatom a lányomat. Amikor ott vagyok vele, sokat kirándulunk a természetben a családdal, igyekszünk minőségi időt tölteni egymással – árulta el a Hír TV híradósa.





Ezeket olvastad már?
Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás