A pandémia miatt a március 15-én elmaradt művészeti díjakat adta át prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára kedd reggel a Vigadóban. A díjazottak között szerepelt a Karthago együttes és Patkó Béla Kiki, az Emelet frontembere, akiknek évtizedes munkáját Máté Péter-díjjal ismerték el a gálán. Nagy Sándor és Homonnay Zsolt színművészek pedig Jászai Mari-díjban részesültek, utóbbi úgy érzi, pályáját koronázták meg ezzel az elismeréssel.

Jászai Mari-díjat kapott Homonnay Zsolt (Fotó: Metropol/MG)

– Az elmúlt egy év után különösen jó érzés, hogy egy ilyen díjjal zárhattam le ezt a nehéz időszakot. Jóllehet a vírus alatt sem pihentem, folytak a háttérmunkák, rengeteg darabot készítettünk elő a kollégáimmal, és tartottuk a kapcsolatot. Ráadásul a családommal is minőségi időt tölthettem együtt, ami nagyon jót tett mindannyiunknak” – mondta el az Operettszínház sztárja.

A Karthago együttes frontembere, Takáts Tamás sosem hitte volna, hogy díjat kap.

– Bevallom, nagyon büszke és boldog vagyok, mert sosem hittem volna, hogy én az életemben bármilyen szakmai elismerésben részesülök. Valahogy mindig elkerültek a díjak, és kisiskolásként is azt mondták a tanáraim, hogy semmire nem viszem majd az életben. Örömmel vettem át a díjat.

Meglepődött a díján Takács Tamás (Fotó: Metropol/MG)