Kiakadtak a színészek! Eszenyi Enikő újra rendezhet





Hatalmas felháborodás tört ki a színészszakmában dolgozók között, miután kiderült, Eszenyi Kecskeméten vállalt munkát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
botrány

Az egy évvel ezelőtti nagy port kavart botrányai után most Kecskeméten újra rendezhet Eszenyi Enikő – számolt be a hírről a Blikk. Kiderült, a szakmában ezután sokan felháborodásuknak adtak hangot.

Rengeteg kritika érte az elmúlt években a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő stílusát, amit nem bírtak elviselni a kollégái. A színészek korábban elmondták: nem egyszer volt fagyos a levegő a színházi próbákon a Vígszínház korábbi igazgatójának embertelen modora miatt. Eszenyi visszatérése kiverte a biztosítékot a szakmában.

„Az, hogy valaki pár hónapra eltűnik, aztán úgy tesz, mintha semmi nem történt volna, kizárólag a hazugságról szól, nem a megtisztulásról. Itt el sem jutottunk odáig, hogy az önvizsgálatot és feldolgozást követően járhat valakinek második esély” – írta posztjában a színházi rendező, Néder Panni.

„Eszenyi Enikővel szemben több mint hetvenen éltünk panasszal a Fővárosi Önkormányzat vizsgáló bizottsága előtt egy évvel ezelőtt. A mai napig nem tudjuk a vizsgálat eredményét. Várjuk. Eszenyi Enikő többszöri verbális és fizikai abúzust követett el igazgatóként. Ezt veszi semmibe az, aki – szemet hunyva a tettei felett – dolgozik vele. Arcul köpi az áldozatokat” – mondta a lapnak Molnár Áron színész.

„Sajnos, azt érzem, mintha mi sem történt volna... A kecskeméti igazgató úr nyilván értesült a Vígszínházban történt problémákról, nem kívánom, hogy szüksége legyen rá, de bízom benne, hogy ott is van egy, az új vezetés által készített etikai kódex, ami védi a dolgozókat” – mondta Csőre Gábor. „Pontosan tudom, hogy a Vígben milyen szörnyűségek történtek, és azt gondolom, helyesen tették azok, akik kiálltak és elmondták a véleményüket. Nem kérdés, hogy igazat mondtak. Nagyon sokan örültek Enikő érkezésének, és várják a közös munkát, ahogyan én is, de tartok is tőle, hogy vajon lelkileg bírom-e majd. Annyiban más helyzet lesz, hogy nem lesz a főnököm, nem függök tőle, ugyanúgy vendég lesz Kecskeméten, ahogy én. Ráadásul bízom benne, hogy tanult a történtekből” – tette hozzá a színész.

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás