Megrázó lista: ezektől a szívünknek kedves hírességektől kellett elbúcsúznunk 2021-ben





2021-ben sok ikonikus tehetségtől kellett végső búcsút vennünk. Emlékezetünkben és műveikben azonban örökké köztünk élhetnek. Íme a megrázó lista:



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.03.
emlékezés

Sas József, a szilveszteri Saskabarék házigazdája, a Mikroszkóp színpad kiváló színésze és igazgatója 82 éves korában január 17-én, szívelégtelenség következtében hagyott itt bennünket.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész 53 éves korában, pont a születésének napján, január 28-án hunyt el. A Halhatatlanok Társulatának és a Vígszínház tagjaként, számos előadásban játszott a Macskajáték egérkéjeként is ismert előadóművész.

Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje 99 éves korában április 9-én hunyt el a windsori kastélyban. Fülöp töltötte be leghosszabb ideig az uralkodó hitvesének címét a brit történelemben.

Fotó: AFP

Siklósi Örs az AWS alapítótagja, énekese leukémiás volt, nagyon fiatalon, 29 éves korában hunyt el február 5-én. A Viszlát nyár című számukkal az ő együttese képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban.

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze, kétszeres Jászai Mari-díjas és háromszoros Kossuth- díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, a cannes-i filmfesztivál legjobb női alakításért járó díjának birtokosa számtalan színdarab előadója 85 évesen hunyt el április 16-án.

Fotó: Metropol

Charlie Watts, a világhírű rockzenekar, a Rolling Stones dobosa augusztus 24-én hunyt el 80 éves korában, szerettei körében, egy londoni kórházban. Egy héttel azután történt a tragédia, hogy bejelentették, egy korábbi szívműtét miatt kihagyja a Rolling Stones 2022-es amerikai turnéját.

Jean-Paul Belmondo, francia színész, a Kifulladásig sztárja 88 éves korában hunyt el szeptember 6-án. A 60-as évek férfiideálja párizsi lakásában hajtotta örök álomra fejét.

Fotó: Getty Images

Kandech Evelyne, a Megasztár tehetségkutató szereplője, a ToyBox, majd az Envoy együttes énekese magányosan küzdött a rákkal, majd 37 éves korában, október 15-én távozott az élők soraiból.

Fotó: Metropol/MK

Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló művész 76 éves korában október 22-én hunyt el. A művésznő több mint ötven éven át volt a Vígszínház társulatának tagja; emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, mint Ványa bácsi darab Szonyjája, emellett számtalan magyar filmben, köztük az Egri csillagokban is szerepelt.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ambrus Kyri 76 éves korában november 30-án hunyt el. A 60-as évek első magyar tinisztárja élete során szinte az összes táncdalfesztiválon indult, olyan slágerekkel, mint például az Ilyen a twist, Elment a papa, mama. Angol és olasz nyelven is jelentek meg lemezei, turnézott a keleti blokk valamennyi országában.

Fotó: Bors

Oszter Sándor a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 73 éves korában október 29-én hunyt el szívinfarktusban. A Vígszínházban, majd a Nemzeti Színházban játszott olyan híres karaktereket, mint például Othello, Shakespeare darabjából, de a legtöbben a Rózsa Sándor című sorozatban nyújtott alakításáról ismerik. Markáns hangját szinkronstúdióban is kamatoztatta, többek között ő volt Terence Hill magyarhangja a Nevem: Senki című westernben.

Fotó: Móricz István/Bors

Csűrös Karola a Szomszédok legendás Etusaként is ismert színésznő 85 éves korában, november 24-én halt meg. Művészetét sokszor elismerték: kapott Erzsébet-díjat és Déryné-díjat, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét és Érdemes művész is lett. 50 éven keresztül a Madách Színház tagja volt.

Kóbor János 78 éves korában hunyt el december 6-án koronavírus fertőzésben. Az Omega együttes alapítója számos díjat és elismerést kapott élete során, a magyar rockzene meghatározó alakja volt.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Damu Roland színész, a Jóban rosszban tévésorozat Várnagy Elődje december 27-én hunyt el koronavírusban. 47 éves volt.

Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás