Örök emlékekkel távozott Afrikából Liptai Claudia, aki férjével közös rádióműsorukban, a Sláger FM-en hallható „ÉdesKettes”-ben idézte fel, hogy milyen hajmeresztő szituációkba keveredett a trópusi kontinensen.

Liptai Claudia és Pataki Ádám

(Fotó: Sláger FM)

Elképesztő kaland volt az az 1 hónap, mindenfajta állatokkal volt szerencsém találkozni. Amikor az európai ember először lát skorpiót, nem kicsit megijed. Az ott-tartózkodásunk végén ez már szinte semmit nem váltott ki belőlünk. Csak úgy arrébb toltuk őket az útról a cipőnk orrával. Persze azért voltak izzasztó helyzetek” – emlékezett vissza Liptai Claudia, aki két ilyen szituációt is felidézett.

Azon a környéken már 20 éve nem láttak fekete mambát. Mi azonban annyira „felkavartuk” ott az aljnövényzetet, hogy előbukkant. Elképesztő izgalmak értek minket, különösen akkor, amikor farkasszemet néztünk egy elefántbikával” – kezdte Liptai Claudia, aki Frei Tamással és Kovács Áronnal került veszélybe.

Frei Tamás valahogy rosszul számolta ki a benzint, így meg kellett állnunk, hogy az egyik autóból a másikba átszívják az üzemanyagot. A lehető legrosszabbkor, alkonyatkor történt mindez, amikor a legaktívabbak az állatok. Persze a velünk tartó vadőrök mondták, hogy ne menjünk el messzire, de nem így történt. Egyszer csak azt vettük észre, hogy egy nagyon nagy valami néz minket a kritikus támadási zónán belül. Még csak nem is 50, hanem 20 méterre volt tőlünk. A helyi erők nem győztek suttogva kérlelni minket, hogy ne mozduljunk, ne csináljunk semmit, még csak a szemébe se nézzünk az állatnak. Olyan volt, mintha fél óráig álltunk volna ott, mozdulatlanul. Aztán az elefánt egyszer csak megunt minket és továbbállt” – idézte fel a történteket a 95.8 Sláger FM-en Liptai Claudia.