Így befolyásolja a Covid a bulizást





Sokaknak visszatért az élete a majdnem normális kerékvágásba, maszkban bár, de mehetünk mindenhova. Ám a zeneipar még csak most kezd éledezni, ha egyáltalán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.14.
járvány

Bizonytalan bulik

– Most tettem le a telefont, lemondtak egy márciusi bulinkat is – kezdte Illés Attila. A zenész azt mondja, több rendezvényszervezővel beszélt és a legtöbben még nem mernek nagyobb koncerteket tervezni, mondván, ki tudja, milyen lesz a vírushelyzet és az emberekből mikor tűnik el a félelem. – Máskor januárban már kezdődik a nagy szervezkedés, egyeztetés egész évre, ez most nincs – mondta szomorúan az Eldorado zenésze, aki feleségével együtt szokott fellépni.

„Ez az életünk”

– Nagyon nehéz volt az elmúlt két év emiatt – vette át a szót Alexandra, a formáció énekesnője. – Mai napig sírógörcseim vannak. Nekünk a fellépés az életünk, nagyon hiányzik. A járvány elején sok bántást kaptak a zenészek, mikor panaszkodtak, hogy nincsenek fellépések. Olyan kommentek voltak, hogy miért nem mennek el a zenészek dolgozni. Ez nem így megy, a zenélés nem csak egy munka vagy pénzkereset, ez egy életforma, egy szerelem – tette hozzá Alexandra. – A közönség és a fellépések elvesztését leginkább egy szakításhoz tudom hasonlítani érzésben – tette hozzá a férje.

Állandóság a változásban

A házaspár szerencsés, mert mindkettőjüknek van civil munkája, így anyagilag nem kerültek nehéz helyzetbe. Lelkileg azonban annál inkább. – Most írtuk meg az első szomorú dalunkat Most ébredj fel címmel. Rengeteg zenénk van, de ilyen „sötétet” még nem csináltunk. Most ilyen a lelkiállapotunk – mondta Attila. – Eddig az ihlet sem jött. Arra is rájöttünk, hogy ha már élőben nem találkozhatunk a közönséggel, online kell ezt megoldani. Elkezdtünk ráerősíteni a közösségi oldalakon lévő jelenlétre, ezt a dalunkat pont ma toljuk ki a Spotifyra, az iTunesra, a Deeze-re. Most ilyen világot élünk – magyarázta az Eldorado együttes tagja, aki azonban egy dolgon nem változtatott. – Mikor hétvégén felléptünk, a kislányunk a nagyszüleinél volt. Most is átvisszük őt, szeret ott lenni, és nem szeretnénk, ha kiesne a megszokásból. Nagyon reméljük ugyanis, hogy hamarosan megint színpadon állhatunk minden hétvégén!

Remélik, hogy hamarosan megint tele lesznek fellépéssel – Fotó: Eldorádó

Kordáék januárra nem vállaltak fellépést

A Korda György–Balázs Klári házaspár hazánk egyik legnépszerűbb duója, folyamatosan tele vannak fellépéssel. A járvány hatásait azonban ők is megérzik. „A nyarunk nagyon erős volt szakmailag, sokat koncerteztünk, de a bulikon is igyekeztünk kerülni a nagy tömeget, mindenkitől tartottuk a távolságot. Aki túl szeretné élni ezt az időszakot, az mást nem is tehet véleményem szerint.” – mondta Balázs Klári november végén a Borsnak, hozzátéve, hogy januárra nem vállaltak fellépést, pihenni szeretnének. „Már hallani a szakmában olyan hangokat, hogy a szervezők kezdik halasztani a bulikat. Mi mindenesetre tartjuk magunkat az előre megbeszéltekhez, és reméljük, hogy nem lesz megint olyan zárás, mint amilyen tavasszal volt – tette hozzá az énekesnő.

Januárban pihennek – Fotó: BORS

Tolódik a nagy Neoton-koncert

Csepregi Éva sem panaszkodhatott, amikor lehetett koncertezni, a Neoton rengeteg felkérést kapott. Ám nagy vágyáról le kellett mondania, remélhetőleg csak átmenetileg. „Eredetileg 2020. október 17-én került volna megrendezésre a nagy Aréna-koncertünk, aztán 2021-ben is volt egy dátum, de végül a menedzsment és a zenekar közös döntése alapján 2022. október 22-ét tűztük ki a végső dátumnak. Szép ajándék lesz, hiszen aznap ünnepelem a születésnapomat. Persze van bennünk némi szomorúság, hogy a pandémia miatt ennyit tolódik az Aréna-koncert, de már nagyon várjuk, hogy együtt bulizzunk a közönséggel” – fogalmazott Éva.

Októberre halasztották a nagykoncertet – Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe
Képen: Csepregi Éva

 





Ezeket olvastad már?
Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás