Mint az ismert, a gyanú szerint saját fia ölte meg Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját. Most a színész ellen elkövetett emberölés miatt folytatott nyomozás aktáit a BRFK átadta az ügyészségnek, amiből meglepő és kegyetlen dolgokat tudhattunk meg. A gyilkosság 2020. május 3-án reggel, a XVII. kerületi otthonukban történt.

A nyomozás során kiderült, Sz. Péter édesapját reggel 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta. Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után az áldozat fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették – írja a Police.hu

Az emberölés során felhasznált kalapács (Fotó: Police.hu)

Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

Helyszínelés Szilágyi István házában (Fotó: Police.hu)

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg az apját. A gyanúsított édesanyja, a februárban elhunyt Joli néni próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután az asszony egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget – ismertette az oldal.