Köztudott, hogy Bangó Margit és a lánya, Marika hosszú-hosszú éveken át nem beszéltek egymással, mint ahogyan az is, hogy a Kossuth-díjas legenda minden anyai szeretetét unokájára, Tinára fordította.

2020 novemberében aztán megtört a jég és kibékült egymással anya és lánya. Ekkor úgy tűnt, végre béke költözik a családba, de tavaly októberben kiderült, hogy a cigányzene királynőjének közelgő nagykoncertjéről hiányozni fog unokája és annak férje, Emilio, akik korábban még szerepeltek a hirdetményeken, majd hirtelen nyom nélkül eltűntek a plakátokról. Akkor arról pletykáltak a családhoz közel állók, hogy tiszteletlenség áll a háttérben, de az érintettek nem, vagy csak szűkszavúan nyilatkoztak. Eddig…

„Viharfelhők gyűltek össze felettünk…”

Tina és Emilio elfogadták Ábrahám Róbert meghívását és a Talk44 című internetes műsor kamerái előtt nemcsak hogy elismerték, haragban vannak Bangó Margittal, de azt is elmondták, mi áll a kenyértörésig vezető vita hátterében.

„Minden családban vannak felhők és most a miénk felett is viharfelhők gyűltek össze. De mivel mi keresztény család vagyunk, bízom abban, hogy ezt is meg tudjuk oldani. Mindig vannak próbák, nehézségek az ember életében, és most mi is ilyen próbával állunk szemben. Nagyon sok nehézség történt és nagyon sok olyan ember jött be a képbe, aki sokáig nem volt benne, és felkavartak bizonyos állóvizeket – kezdte a szombat este hat órakor látható műsorban Tina. – Egy család vagyunk, de mindenki tüzes habitusú, a mama is és mi is. Ha lecsitulnak majd a dolgok, akkor mindenki nyitott lesz ara, hogy leüljünk és beszéljünk” – mondta Bangó Margit unokája, aki hozzátette, annak ellenére, hogy nem beszélnek nagymamájával, rendre érdeklődnek róla a rokonoktól.

Bangó Margit és Marika már régen kibékültek

Bangó Margit és Marika már régen kibékültek

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba!”

A Bors természetesen felkereste Bangó Marikát is, hiszen nem volt nehéz kitalálni, hogy lánya rá célozhatott a fenti nyilatkozatában. Ő azonban cáfolta, hogy az édesanyja miatta haragudott volna meg unokájára és annak férjére.

„Ha rám utal a lányom, akkor az hatalmas tévedés és nagyon csúnya dolog, hogy mindezt a keresztényi szeretet álcájával teszi, vagy teszik. De akkor öntsünk végre tiszta vizet a pohárba! Én és anyu 2020 novemberében békültünk ki egymással, vagyis majd fél évvel korábban, mint ahogyan édesanyám bizonyos okból úgy döntött, hogy megszakítja a kapcsolatot Tinával és Emilióval. Pontosan tudom ennek az okát, de mivel én valóban keresztényi életet élek, nem teregetem ki a családi szennyest. De ha már itt tartunk, ez a nagy szeretet sarkallhatta volna a lányomat arra is, hogy rányissa az ajtót a nagymamájára, amikor harmadszor is megtámadta a betegség” – fakadt ki Bangó Marika.

„Egyébként is ő volt az, aki annak idején olyan vitát gerjesztett köztem és édesanyám között, ami miatt hosszú évekre elfordultunk egymástól.”

 

„A lányomnak semmi köze a vitához!”

Mivel Tina és Marika egészen másképpen emlékszik arra, hogy miért is veszett össze Bangó Margit és az unokája, illetve Emilio, úgy döntöttünk, hogy magát a legendás énekesnőt kérjük meg, tegyen igazságot és mondja el a saját álláspontját. Bangó Margit eleinte nem akart beszélni családja legbelső ügyeiről, de miután meghallotta, hogy unokája mit nyilatkozott, úgy döntött, először és utoljára tisztázza a helyzetet.

„A jóisten mentse meg Tinát és Emiliót attól, hogy én beszéljek! De ha tovább megy ez a cécó, annak is eljöhet az ideje!

Az unokám, akinek mindenemet odaadtam, akit dédelgettem, felneveltem, inkább arról beszéljen, hogy mi kellene neki ahhoz, hogy rám nézzen, vagy csak felemelje a telefont, ha a három műtétem és a kiújuló betegségem nem volt erre elég indok!? Erre a viselkedésre nincsenek akkordok, hogy zenei nyelven fogalmazzak… Záró gondolatként annyit mondanék, hogy a lányomnak az égvilágon semmi köze nincs ehhez a vitához és ezt ők is pontosan tudják!” – jelentett ki Bangó Margit.