Újdonságokkal várja a versenyzőket A Dal színpadja 2022-ben is, kezdődhet a jelentkezés





2022-ben is gazdára vár „Az Év Dala” elismerés. Ismét az ország legjobbját keresi A Dal című műsor. A műfajában egyedülálló dalverseny évről évre színesíti a hazai könnyűzenei palettát, és gyarapítja a fülbemászó dallamok repertoárját. Az új évad számos újdonsággal várja a zenészeket és majd a Duna Televízió nézőit. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.11.
tehetségek

A Dal 2022 négy válogató adásában összesen 40 szerzeményt mutat be, így nagyobb esélyt kapnak a pályázók az élő műsoros szereplésre. Újdonság, hogy valamennyi előadás élőben hangzik el a színpadon, továbbá az akusztikus feldolgozások mellett a döntős produkciók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében is hallhatók lesznek. A győztes dal előadója az életre szóló élményen és nyereményeken kívül „Az Év Dala 2022” címmel, illetve a Petőfi Zenei Díj „év dala 2022” elismeréssel gazdagodik. A show-műsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerésért. A műsorba kerülő 40 produkció mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, és a közönség szavazata alapján egyikük megnyeri annak fődíját. A verseny páratlan lehetőségeket nyújt az előadók számára, továbbá „A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületését és a teljes hazai zenei paletta színesítését szolgálja – emlékeztetett Medveczky Balázs, A Dal 2022-nek otthont adó Duna Televízió csatornaigazgatója.

Pályázni egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 30-a után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében. A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók az adal.hu oldalon, amelyen keresztül november 15. (hétfő) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

A Dal 2022 – januártól a Dunán – jelentkezési határidő: 2021. november 15. (hétfő) éjfélig az adal.hu -n.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás