A Dal 2021 döntőjében nyolc slágergyanús szerzemény van





Hamarosan minden kiderül, melyik lesz az év magyar slágere és melyik áthangszerelt alkotás nyeri az online Akusztik Dalverseny fődíját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.08.
zene

A második elődöntőben kialakult a finalista mezőny, valamint gazdára talált A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója elismerés is.

A Dal 10. évadának döntőjében nyolc produkciót hallhatnak a nézők

Nyolcan már csak egy lépésre vannak a győzelemtől, köztük van A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” címek büszke tulajdonosa is: Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere. A zsűri a díjat az Egyetlen szó című szerzeményért ítélte oda, amelyet Mező Misi, a dalverseny egyik zsűritagja adott át ünnepélyes keretek között.

Hamarosan gazdára talál A Dal 2021 Akusztik fődíj is/Fotó: Facebook

A Kaukázus dala mellett versenyben van BariLaciFéltelek, Katona Petra (Az Év Felfedezettje) – Viszlát múlt és a MudfieldNincsen szerencsém. A második elődöntőben az ítészek értékelése alapján csatlakozott a mezőnyhöz: Radics GigiEgy vagy velem, Süle ZsoltBefúj, valamint a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi LajosMaradok. A közönség ismét Andelic JonathanÁldom című dalát juttatta tovább.

A fellépőknek a döntőben is három perc áll rendelkezésükre, hogy bizonyítsanak és kivívják a zsűri elismerését, amellyel a legjobb négy közé juthatnak. A végső döntés az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében lesz. A szakmai zsűritől legmagasabb pontszámot kapó négy produkcióra szavazhatnak a nézők, amelyikre a legtöbb SMS szavazat érkezik, az lesz 2021-ben az év magyar slágere. Az év dalának előadójával a közmédia egy éven belül maximum tíz dalból álló lemezfelvételt és közülük egy zeneszámból videóklipet készít, emellett pénzjutalomban is részesül, amelyet a zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.

A jubileumi műsor újdonsága, hogy a döntőbe jutott mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban, nem csak a végső győztes. Az év dala énekesének nyereménye tízmillió forint. A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-öt millió forinttal gazdagodik. A további négy döntős versenyző egy-egy millió forint díjazásban részesül.

A szombati adásban gazdára talál A Dal 2021 Akusztik fődíj is

A közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje az online Akusztik Dalversenyt. A negyven produkcióra március 10. éjfélig lehet szavazni. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén: mediaklikk.hu/adal2021/akusztik, szavazni szintén ezen az oldalon lehet.

Az élő adás után az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban történtekre az M2 Petőfi TV műsorában, A Dal Kulisszában és számtalan érdekességgel szolgálnak a produkciókról. A műsorok 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk oldalán.

A Dal 2021 döntő március 13-án, szombaton 19.35-től a Duna Televízió műsorán.





Ezeket olvastad már?
Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás