RETRO RÁDIÓ

Sallai és csapata megérezte a vérszagot: bravúrra készülnek a Bayern ellen





Magyar focista babrálhat ki a BL-győztes Bayern Münchennel. A Freiburg játékosa, Sallai Roland a bajorok ellen bizonyíthat vasárnap.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.01.15.
rangadó freiburg bundesliga sallai roland

Decemberben még csak váratlan döntetlenek csúsztak be, januárban viszont már vereségek is csúfítják a tavaly taroló Bayern München eredménysorát. A BL- és európai Szuperkupa-győztes, bajnoki címvédő bajorok legutóbb a Bundesligában (2-3 a Mönchengladbach ellen), majd szerdán a Német Kupában (2-2 és tizenegyesek után kiesés a másodosztályú Kiel vendégeként) is kudarcot vallottak. Vasárnap pedig azt a Freiburgot fogadják (15.30, tv: Sport 2), amely sorozatban öt győzelemmel hangolt a müncheni erőpróbára. Ezzel a múlt héten góllal és gólpassz-szal is villanó Sallai Roland csapata van a legjobb formában mind az öt európai topliga teljes mezőnyében.

Sallai Roland gólöröme (Fotó: Instagram)

Persze hiába az új klubrekordot jelentő freiburgi menetelés, így is meglepetés lenne, ha nem nyerne a német bajnokságban 2013 óta egyeduralkodó Bayern. Sallaiék részéről már az is óriási siker, hogy a tabella nyolcadikjaként ők játsszák a 16. forduló rangadóját. Ez a jó formába lendült 23 éves magyar szélső érdeme is.

Dicséri az edzője

A Transfermarkt portálon 5 millió euróra (1,8 millió forint) taksált Sallai két és fél éve légióskodik Freiburgban. Eddigi nyolc Bundesliga-gólja felét ebben a szezonban szerezte. Legutóbb múlt szombaton, a Köln ellen (5-0) jegyezte csapata harmadik találatát, miután gólpasszt adott az elsőnél.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Roland Sallai (@rolandsallai) által megosztott bejegyzés

„Totálisan feljavult. Gyors és remek képességű játékos”

– mondta nemrég Christian Streich vezetőedző Sallairól, aki az Eb-szereplést kiharcoló magyar válogatottban és a klubjában is az utóbbi hónapokban vált húzóemberré.

Focistacsaládból származik

Roland tinikora óta légióskodik. Felcsútról 2016 nyarán, 19 évesen már felnőtt válogatottként igazolt kölcsönjátékosként az olasz első osztályú Palermóhoz. A következő szezonra Szicíliából átköltözött Ciprusra, ahol az APÓEL-lel bajnoki címet nyert, majd mintegy 1,5 milliárd forintnyi összegért szerződtette a Freiburg.

Volt honnan örökölnie a focistagéneket. Édesapja, Tibor a DVSC után a Honvéd, a Vác és a Szeged színeiben is játszott az NB I-ben, nagybátyja, Sallai Sándor – a Honvéd ötszörös bajnoka – pedig két világbajnokságon is szerepelt, 55-szörös válogatott jobbhátvéd volt.

Lendületet vettek

A nemzeti tizenegyben 20 fellépésnél tartó unokaöcs vasárnap megpróbálkozik azzal, amibe idén már Gulácsi Péternek, Willi Orbánnak és Szalai Ádámnak is beletört a bicskája: legyőzni a sztárokkal teletűzdelt Bayernt. A második RB Leipzig bő egy hónapja 3-3-ra végzett Münchenben, a kiesőjelölt Mainz pedig ugyanott félidei kétgólos vezetésről kapott ki csúnyán (2-5).

A Freiburg és Sallai bombaformában látogat az Allianz Arénába: hét forduló óta veretlenek, sőt az utóbbi öt bajnokin egyaránt győztek. Ez alapján övék a legjobb mérleg az öt európai topliga teljes mezőnyében.

Topformában a topligákban: az utóbbi öt forduló legjobbjai

1. Freiburg (német Bundesliga) 5 győzelem, gólkülönbség: 16-2 2. Atalanta (olasz Serie A) 4 győzelem, 1 döntetlen, gólkülönbség: 18-5 3. Barcelona (spanyol La Liga) 4 győzelem, 1 döntetlen, gólkülönbség: 12-3 4. Manchester Utd. (angol Premier League) 4 győzelem, 1 döntetlen, gólkülönbség: 14-7 5. Juventus (olasz Seria A) 4 győzelem, 1 vereség, gólkülönbség: 14-6





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás