A világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka negyedik lett a 200 méter pillangó csütörtöki döntőjében a tokiói olimpia úszóversenyén. Az UTE 28 éves versenyzője szokásához híven a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a második 100-on ritmust váltott és egyre feljebb tört. A végül olimpiai csúccsal diadalmaskodó kínai Csang Jü-fejt nem volt esélye befogni, de a többi riválisát egyre jobban megközelítette, végül azonban két amerikai ellenfelét sem érte utol, így 2:06.53 perces idejével negyedikként csapott a célba. Mindössze három századdal maradt el az egyéni csúcsától.

Kapás Bogi negyedik lett

Kapás Bogi negyedik lett Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

– Azért egy kicsit sírtam a döntő után – nyilatkozta Kapás Boglárka. – Még most is csodálkozom, hogy ezzel az idővel ilyen messze voltam a dobogótól. Nem vigasztal, hogy közel jártam az egyéni csúcsomhoz, mert azt reméltem, be tudok menni 2:06 alá. Viszont vigasztal, hogy teljesen kiúsztam magam.

Kapás Bogi edzője, Virth Balázs elárulta, miként élte meg tanítványa, hogy lecsúszott a dobogóról. Mivel Bogi mindent megtett a felkészülés során, tökéletesen felkészült, fizikailag és mentálisan is jó állapotban van.

– Bogi a középdöntőben nem úszta ki magát teljesen, ezért is bíztunk abban, hogy sikerülni fog az éremszerzés – kezdte a beszélgetést a tréner. – Sajnos, ez most nem sikerült, Bogiban most ennyi volt. Hosszú, nehéz heteken-hónapokon vagyunk túl, pihenni kell. Szerintem mindenki megérdemel egy kis nyaralást. Bogi pedig, utána megmutatja, hogy tud 2:05-öt úszni.

2016-ban Kapás Bogi kijelentette, Tokió lesz az utolsó olimpiája. Nos, számára véget értek az ötkarikás játékok, de az edző meggyőződése, hogy tanítványa még nem száll ki a medencéből.

Bogi folytatja, de hogy meddig az csak és kizárólag az ő döntése lesz – jelentette ki a mesteredző.