Átadták a Városligeti Sportcentrumot, az Ajtósi Dürer sor − Dózsa György úti kereszteződésnél. A Liget Budapest Projekt újabb család-, gyermek- és sportbarát fejlesztése 36 ezer négyzetméteren várja a sport szerelmeseit. A rengeteg sportélmény mellett a parkban számtalan zöldfelületet alakítottak ki, de mosdók és öltözők is várják a látogatókat. A Metropol ellátogatott a sportcentrumban, ahol a jó időnek is köszönhetően rengetegen töltötték szabadidejüket.

Fotó: Metropol KB

A Sportcentrumról:

  • 36 ezer négyzetméter alapterületű
  • sportpályák, BMX, roller -és gördeszka pálya, teqball és pingpong asztal, mászófal és sakkasztal, futópálya és egy óriási játszótér is található a parkban
  • kulturált mosdók és öltözők találhatóak a parkban
  • két bérelhető sportpálya kivételével ingyenesek a pályák
  • a sportpályákat és az eszközöket a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal igénybe tudják venni
  • kerékpár és kutyabarát a park
  • a parkfejlesztés mostani ütemében 93 ezer négyzetméter zöldfelület újul meg és 200 lombos fát ültetnek a városligetben

Örömmel fogadták a budapestiek a sportcentrumot!

Fotó: Metropol KB

– Nagyon tetszik a park szerintem nagyon szép lett. Itt lakunk a VII. kerületben, így a jövőben gyakran ellátogatunk ide – mondta lapunknak Orsolya, akinek a kisfia Ádám a falmászást próbálta ki.

Fotó: Metropol KB

– Zuglóiak vagyunk, így nagyon örülünk hogy elkészült a park. A legjobb, hogy nem csak a gyerekek, hanem az összes korosztály megtalálja a hozzá illő sportot – mondta Zoltán, aki unokáját Csegét hozta ki a parkba, hogy kipróbálja a roller -és gördeszka pályát.

Fotó: Metropol KB

– Nagy öröm, hogy megnyílt, ez az óriási park. Én nem hittem volna, hogy ilyen jó lesz, a gyerekeknek is nagyon tetszik. Itt lakunk a közelben, úgyhogy gyakori vendégek leszünk – mondta Edit, akik családjával csapott egy jó kis pingpong partit.