RETRO RÁDIÓ

Ilyen még nem volt Európában, történelmet ír a budapesti Szuperkupa mérkőzés





Szigorú járványügyi intézkedéseket hoztak a mai budapesti Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzés miatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.24.
világsztárok Budapesten

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München az Európa-ligában diadalmaskodó Sevillával találkozik ma 21 órakor a Puskás Arénában. Történelmi eseménynek ígérkezik, hiszen először rendeznek egymeccses nemzetközi labdarúgó kupadöntőt Budapesten. Ráadásul a koronavírus-járvány kirobbanása óta ez lesz az első olyan hivatalos UEFA-mérkőzés, amelyet nézők előtt tartanak meg.

Fotó: Puskás Aréna/Facebook

Tudnivalók:

  • A Puskás Aréna teljes kapacitásának mindössze 30 százalékát használják ki a szurkolók.
  • A belépéskor mindenkinek testhőmérséklet-mérésen kell átesnie (37,8 C vagy afölötti értékkel nem lehet belépni a stadionba).
  • A maszk használata kötelező a stadion területén, az arénában történő mozgásnál, az ülőhely elfoglalása után pedig ajánlott.
  • A drukkereknek tartaniuk kell a másfél méteres távolságot. A külföldről érkezők kizárólag 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel léphettek be az országba.
  • Mindkét csapat közleményt adott ki a szurkolók kapcsán, a Sevilla 500, a Bayern München 2100 rajongó utazásával számol.
  • Azok a drukkerek, akik a koronavírusra jellemző tünetek bármelyikét észlelik magukon, illetve akik a mérkőzést megelőző 14 napban pozitív COVID-tesztet produkáltak, vagy kapcsolatban álltak ilyen személlyel, nem léphetnek be a stadionba. Ezekben az esetekben az UEFA visszatéríti a jegyek árát.
  • Óriási formában várja a mai meccset a Bayern München, amely az előző 23 tétmérkőzését megnyerte, és sorrendben 32 találkozó óta veretlen. A német sztárcsapat legutóbb 2019. november 7-én a Mönchengladbach ellen szenvedett vereséget. Azóta a Német Kupát, a bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A Bundesliga új idényét is elsöprő fölénnyel kezdte, pénteken 8-0-ra verte a Schalkét. A Sevilla is méretes veretlenségi szériát görget, az utóbbi 22 tétmérkőzésén veretlen maradt. A spanyol csapat legutóbb február 9-én a Celta Vigótól kapott ki, és augusztusban elhódította az Európa-liga trófeáját. Az andalúziai gárda a spanyol bajnokság új idényében még nem lépett pályára. A két csapat formája szenzációs meccset ígér Budapesten.





    Ezeket olvastad már?
    Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

    Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

    Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

    Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

    Meglepő fordulat, ezt kevesen várták a Fradi kegyvesztett sztárjától

    Meglepő fordulat, ezt kevesen várták a Fradi kegyvesztett sztárjától

    Ezer kilométer buszozás, újra lecsapna a Fradi réme

    Ezer kilométer buszozás, újra lecsapna a Fradi réme

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás