Három az angyalföldi igazság? Idén meglesz végre a feljutás?





Sorrendben hatodik bajnoki meccsén maradt veretlen a Vasas az elmúlt hétvégén a labdarúgó NB II-ben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.12.
NB II Vasas

Már a hatodik helyen áll az NB II-ben a Vasas, amely sorra dolgozza le azt a hátrányt, amit a szezon elején összehozott. Az edzőváltás sokat lendített az angyalföldi klubon, amely eredetileg a feljutást tűzte ki célul a szezon elején.

Formába lendült a Vasas Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Pocsék nyitány

A Vasas negatív értelemben cáfolt rá a várakozásokra az NB II-es szezon kezdetén. Az angyalföldi alakulattól villámrajtot vártak, ám augusztus 23-tól szeptember 27-ig sorrendben hat meccsen maradt nyeretlen. A pocsék széria edzőváltáshoz vezetett, Bene Ferencet menesztették, és szeptember 8-án a klub egykori játékosát, Schindler Szabolcsot nevezték ki a csapat élére. Ekkor közelebb állt a kieső helyhez a Vasas, mint a dobogóhoz. Ha nehezen is, de Schindlerrel beindult az angyalföldi gárda, az elmúlt hétvégén például úgy verte 3-1-re a Soroksárt, hogy sérülések és koronavírusos megbetegedések miatt 16 játékosa hiányzott. A Vasas már hat forduló óta veretlen, egy döntetlen mellett ötször nyert.

Csak a Loki előzi meg

A transfermarkt becslése alapján a Vasas játékoskerete a második legértékesebb az NB II-ben. Ezen a listán csak a Debrecen előzi meg a másodosztályban angyalföldieket, akik az NB I-es Zalaegerszeget és a Budafokot is felülmúlják. Szeptemberben a magyar válogatott két játékosával, Pátkai Mátéval és Kenneth Otigbával tovább erősödött a piros-kék alakulat.

- Egyre jobban összeszokunk, hiszen új csapat alakult, ráadásul edzőváltás is történt - mondta Radó András, aki nyáron az NB I gólkirályaként érkezett a Vasashoz. - Volt, amiben Schindler Szabolcs változtatott, jönnek a győzelmek, és ezek mindenkinek nagyon fontosak.

Hatszoros magyar bajnok

A Vasas sorrendben a harmadik szezonját kezdte meg az NB II-ben, miután a 2017/18-as idényben kiesett az élvonalból. Az angyalföldi alakulat azóta szeretne visszajutni, hiszen az NB I történetének egyik legsikeresebb budapesti csapatának számít. Hatszoros bajnok, valamint kétszeres ezüst- és 14-szeres bronzérmes. Ha a Schindler Szabolcs vezette csapat így folytatja, akkor reális esélye lehet arra, hogy ismét a legjobbak között folytassa.





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás