RETRO RÁDIÓ

Székesfehérvárra látogat a magas barna férfi, felemás cipőben!





Idén is igazi sztárparádé várható a Gyulai Memorialon: július 5-én és 6-án hazánk legjobb atlétái mellett világsztárok versenyeznek Székesfehérváron.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.21.
sport

A nemzetközi hírességek közt számos olyan érdekes figura is található, aki nemcsak sportszakmai sikereivel, hanem személyiségével és furcsa szokásaival időről időre felhívja magára a figyelmet. Összegyűjtöttük a legérdekesebb arcokat!

Július 5-én és 6-án ismét Székesfehérvár ad otthont a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjnak, amely nemcsak hazánk, hanem a régió legrangosabb atlétikai versenye is. A World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó, évente visszatérő nagy nemzetközi sporteseményen idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük hazánk legjobbjai is. Láthatjuk többek között a világkupa-győztes hétpróbázó Krizsán Xéniát, a fedettpályás világbajnok súlylökő Márton Anitát, a világbajnoki bronzérmes gátfutó Baji Balázst, valamint a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető Halász Bencét is.

Paweł Fajdek is ott lesz Székesfehérváron (Fotó: ATTILA KISBENEDEK | Forrás: AFP via Getty Images)

A magyar élsportolókon kívül külföldi világsztárok is feltűnnek az eseményen. Jelen lesz minden idők egyik leggyorsabb atlétája, a 100 méteres sprintfutás királya, Usain Bolt egykori fő ellenlábasa, Justin Gatlin is. Ő mutatta meg, hogy a kor valóban csak egy szám, hiszen 35 évesen, 12 évvel első világbajnoki címe után, 2017-ben újból a világ legjobbja lett 100 méteren. Nem titkolt terve, hogy 17 évvel az Athénban szerzett olimpiai elsőségét most nyáron, Tokióban megismételje, de előtte főpróba Székesfehérváron!

Ismét tiszteletét teszi a versenyen a 400 méteren olimpiai bajnok Shaunae Miller-Uibo is. A bahamai világsztár kifejezetten szeret különleges frizurákkal kitűnni a többiek közül, ám a pályán nemcsak ezzel hívja fel magára a figyelmet.

Daniel Ståhl a világbajnok diszkoszvető (Fotó: Getty Images)

A feltűnő jelenségek sorából természetesen nem hagyhatjuk ki a közönségkedvencet, a fedettpályás világbajnok magasugrót, Gianmarco Tamberit sem. Az olasz tehetség különleges ismertetőjegye, hogy a nagyobb versenyek döntőjében félig leborotvált arcszőrzettel, illetve felemás cipőkben versenyez.

A világbajnok diszkoszvető Daniel Ståhl, valamint a négyszeres világelső kalapácsvető, Paweł Fajdek is ott lesznek Székesfehérváron. Mindketten igazi egyéniségek, Ståhl például egy-egy győztes viadal után, eufórikus állapotában örömkörrel tiszteleg a nézők előtt, néha átugrik egy-egy gátat is, ha épp az útjába kerül. Fajdeknek ugyan nem így szokása ünnepelni, de ő is képes meglepni a világot; például a 2. világbajnoki címének elnyerése után, amikor az estét hosszúra fogta, a buliból a szállására menet a taxiért a világbajnoki aranyérmével fizetett.

Székesfehérvárra érkezik Gianmarco Tamberi is (Fotó: Getty Images)

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomása a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő magyar sportolók számára is. Idén a viadalon 20 versenyszám selejtezőit és döntőit követhetik a nézők, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A szervezők és a résztvevő sportolók ezzel a nagydíjjal is emlékeznek az esemény névadójára, Gyulai István atlétára, sportújságíróra, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) egykori főtitkárára, aki idén lenne 78 éves.





Ezeket olvastad már?
Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás