Fucsovics Mártonnak karnyújtásnyira került az egymilliárd forintnyi pénzdíj





A sikerekkel együtt gyűlik a pénz is. Tíz éve profiskodó klasszis teniszezőnk már idén elérheti az álomhatárt.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.10.
pénzdíj fucsovics márton tenisz US Open atp roland garros

Hétfőtől a kölni keménypályás tenisztornán játszik a világranglista 50. helyére előreugró Fucsovics Márton. Az egyre nagyobb sikereket arató magyar klasszis eddigi profi pályafutása során 984 millió forintnyi pénzdíjat nyert. Akár már idén elérheti az egymilliárdos álomhatárt - hívta föl a figyelmet szombati lapszámában a Ripost.

Fotó: AFP

A koronavírus-járvány okozta féléves kényszerszünet után a New York-i szőnyegeken, majd legutóbb a Roland Garros salakján is bravúrosan szerepelt Fucsovics. Ha így folytatja, rövidesen mérföldkőhöz ér a tíz éve gyűjtögetett pénzdíjai tekintetében. Marcit persze aligha ez motiválja: meccsről meccsre győzni, hétről hétre előkelőbb ranglistahelyre akar kapaszkodni. Mindehhez idén még öt verseny közül válogathat.

Annyi biztos, hogy ott lesz a hétfőn kezdődő első kölni tornán (olyan sztárok társaságában, mint például a világranglistán 7. német Alexander Zverev, a 9. francia Gael Monfils és a nagy visszatérő skót Andy Murray). A folytatás programja az ottani szereplésétől is függ. Szóba jöhet a második kölni viadal, majd Bécs, Párizs és Szófia.

A formája több mint biztató. Az újrakezdés óta kétszer is legyőzte például a 2017-es világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot, majd a világranglistán negyedik orosz Danyiil Medvegyev ellen aratta karrierje első párizsi főtáblás győzelmét. Ekkor vert először top 10-es ellenfelet. Közben olyan hajdani világelső legendák méltatták, mint John McEnroe és Mats Wilander. A hétszeres Grand Slam-győztes svéd szerint Marcinak a tudása alapján a legjobb tíz közé jutást kell megcéloznia.

„Amikor a nyolcvanötödik helyen kezdtem el az évet, az volt a célom, hogy kettőezer-húsz végére a top ötvenbe kerüljek. Ez hétfőtől megvalósul. A következő cél a top harminc, az álmom pedig, hogy egyszer top tízes teniszező legyek. Ezért fogok küzdeni a következő években”

– mondta éljátékosunk minap az M1-en.

Az idei célkitűzését tehát már teljesítette Fucsovics, de a szezonból hátralévő viadalokon még tovább gyűjtheti a skalpokat, a pontokat – és a pénzdíjakat. Ez utóbbiak tekintetében a Roland Garros-nyolcaddöntőig tartó menetelésével már 984 millió forintot nyert a profi pályafutása 2010-es rajtja óta. A Profi Teniszezők Szövetségének (ATP) statisztikája szerint tehát már „csak” 16 milliónyi prémium hibádzik neki az egymilliárdból.

Soha rosszabb Grand Slam-idényt!

Wimbledont idén elsöpörte a világjárvány, de 2020 másik három Grand Slam-tornáján kiválóan szerepelt Fucsovics Márton. Legjobb teniszezőnk januárban az ausztrál nyílt bajnokságon, majd a kora nyárról őszre halasztott Roland Garroson is a nyolcaddöntőig menetelt, a kettő között pedig a US Openen a harmadik fordulóig jutott.

 





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás