Hétvégén a Molde elleni norvég bajnokin 1-0-s bravúrgyőzelmet aratott idegenben a Sandefjord, amely klub női csapatánál Kovács Péter edzőként dolgozik. A korábbi tízszeres magyar válogatott csatár a DIGI Sport híradójának arról beszélt, hogy a Fradi mai ellenfele igencsak mély gödörbe került, így nem kérdés, hogy ki a BL-párharc esélyese.

Úton Európa felé (fotó: Reuters/Bernadett Szabo)

„A Moldénak semmi sem sikerült a Sandefjord ellen, hat új ember kapott szerepet a Ferencváros elleni meccs után, és nem igazán éltek a lehetőséggel. Alig dolgoztak ki helyzetet, és a Sandefjord megérdemelten nyert. Szerintem lesz következménye ennek a meccsnek, hogy ki játszik kedden, még nehéz megmondani, de akik játszottak, nem igazán bizonyították be, hogy helyük van a kezdő tizenegyben” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Kovács Péter, a Sandefjord női csapatának a másodedzője.

A BL-playoff első meccse 3-3-ra végződött, így a Moldénak mindenképpen gólt kellene szereznie a továbbjutáshoz, de ehhez a szombati forma kevés lesz. ”Az utóbbi időben semmi nem sikerült a pályán, lassan támadnak, a védekezésük sem úgy működik, ahogy kellene. Mindenféleképpen jobb teljesítménye kell nekik nyújtani, ha tovább szeretnének jutni, de bizakodnak, és azt mondták, hogy képesek lesznek gólt rúgni Budapesten is. De én úgy érzem, hogy a Ferencvárosnak most már jobb esélye van a továbbjutásra az első meccs után” – vélekedik Kovács Péter.