Két kiváló formában lévő válogatott találkozik ma este a Puskás Arénában. Az angolok 13 találkozó óta veretlenek, míg a magyar válogatott a legutóbbi 14 meccséből csupán egyet vesztett el. Ha Marco Rossi együttese nyerni tudna, akkor élre állna az I csoportban.

Détári Lajos jó mérkőzésre számít Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Détári Lajos élvezetes mérkőzésre számít Anglia ellen. A korábbi 61-szeres válogatott futballista bízik benne, hogy jó folytatás követi a júniusi Eb-szereplést.

„Remélem, Anglia ellen is tudjuk hozni az Eb-n mutatottakat” – mondta a Ripostnak az 58 éves egykori középpályás. – „Kérdés, sikerül-e átmenteni az Európa-bajnokságon mutatottakat, hogy ki milyen formában lesz, s gondolom, a hittel, az akarattal nem lesz baj. És hát Marco Rossi is bizonyára megteszi a magáét, s versenyképes stratégiát dolgoz ki a meccsre. Nem lesz könnyű, az biztos, hiszen az angol csapat tele van világklasszisokkal. Igaz, mi pedig akaratban nőhetünk föléjük. Mindenképpen élvezetes, közönségszórakoztató meccset várok. Sikeréhes futballisták, telt ház, remek atmoszféra, s úgy gondolom, ilyen körülmények között nem lehet lélek nélkül focizni. Úgy látom, a mi olasz kapitányunk, Marco Rossi is ért a fiúk nyelvén. Most várom a folytatást.”

Több mint 60 ezer néző lesz ma este a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány, és Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője is arra kéri a szurkolókat, tartózkodjanak a rasszista, kirekesztő rigmusoktól.

„Jelen lesznek azok az ellenőrök, akik figyelik majd a szurkolók viselkedését, ezért kérte már Marco Rossi szövetségi kapitány is néhány nappal ezelőtt arra a drukkereket, hogy kizárólag sportszerű módon biztassák a válogatottat” – fogalmazott Sipos Jenő. – „A magyar drukkerek már sokszor bizonyították, hogy tizenkettedik játékosként tudják segíteni a válogatottat, ezért fontos, hogy minden találkozón jelen lehessenek. Azonban ha az ellenőrök nem találnak mindent rendben, akkor jöhetnek szankciók, akár zárt kapus mérkőzések megrendezésére is kötelezhetnek minket. A nyári Európa-bajnokságon talán a budapesti meccseken volt a legjobb hangulat, szeretnék, ha ez a világbajnoki selejtezőkön is hasonló lenne.”

Európából 13 válogatott jut ki a katari vb-re. A tíz csoportelső automatikusan kvalifikálja magát, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a maradék három helyért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie az I csoportban, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen.

Az I csoport állása 3 forduló után

1. Anglia 9 pont (9-1)

2. Magyarország 7 pont (10-4)

3. Albánia 6 pont (3-2)

4. Lengyelország 4 pont (7-5)

5. Andorra 0 pont (1-8)

Világbajnoki-selejtező

Magyarország-Anglia

Budapest, Puskás Aréna

csütörtök, 20.45, tv: M4 Sport