Visszatér a magyar szurkolók rémálma, az andorrai autószerelő





Négy évvel ezelőtt a magyar labdarúgó-válogatott arcpirító vereséget szenvedett Andorrán. A győztes gólt egy olyan futballista szerezte, aki civilben autószerelőként dolgozik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.31.
vb-selejtező

A magyar válogatott szerdán este 20.45-től Andorra otthonában folytatja a világbajnoki selejtezőket. Marco Rossi együttese két mérkőzés után négy ponttal áll, miután a lengyelek elleni döntetlent követően legyőzte San Marinót. Még Anglia és Albánia szerepel a csoportban.

Andorra 2017-ben Marc Rebes góljával verte a magyar válogatottat (Fotó: AFP)

Műfüvön kell játszani

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar csapat ma este nem becsülheti le Andorrát.

- Az andorrai meccs a San Marinóinál is nehezebb találkozó lehet. Szűk, műfüves pályán játszunk szerdán, száz százalékosan óvatosnak kell lennünk. Az ilyen mérkőzéseken az első másodperctől az utolsóig magas koncentrációra van szükség – fogalmazott Rossi.

Papíron jobbak vagyunk

Az andorrai keret összértéke 2 millió euró a Transfermarkt becslése alapján. Természetesen ezzel jócskán elmarad a magyar válogatottól, amely 58,8 milliót ér. Ráadásul Marco Rossi együttesében jelenleg nyolc olyan játékos szerepel, akik egyenként többet érnek a teljes andorrai keretnél. A magyar klubokat is többre taksálják, a 12 csapatos NB I valamennyi egyesülete nagyobb értéket képvisel, sőt az NB II-ből 17 gárdánk szintén megelőzi az andorraiakat. Szerdai ellenfelünk legértékesebb játékosa Marc Vales, őt 200 ezer euróra taksálják, és a norvég élvonalban szereplő Sandefjord középpályása. A magyar keretben Willi Orbán a listavezető 14 millió eurós értékkel.

A félelmetes autószerelő

A magyar válogatott története egyik legsúlyosabb vereségét Andorra otthonában szenvedte el, ahol 2017 júniusában 1-0-ra kikapott. Ez volt az andorrai csapat történetének első győzelme, amit tétmeccsen aratott. A vb-selejtező győztes gólját az a Marc Rebes szerezte, aki ezúttal is ott van az andorrai keretben. A 26 éves középpályás amatőr státuszú futballista, civilben egy autószervizben dolgozik, szabadidejében az andorrai FC Santa Coloma játékosa.

- Nem vagyunk profik, néhány kivételtől eltekintve a foci mellett dolgozunk vagy tanulunk - mesélte Rebes. - Én a helyi Mercedes-szervizben dolgozom, és munka után járok edzésre.





Ezeket olvastad már?
Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás