Albert Flórián csapata remekel, csodát tesz a Császár fia a kispadon





Edzői pályafutása fényes lapjait írja ifjabb Albert Flórián. A magyar labdarúgás egyetlen aranylabdása, néhai Albert Flórián fia hét forduló után az élen áll a BKV Előre együttesével az NB III Keleti csoportjában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.22.
Albert Flórián

A BKV Előre az előző idényben a kiesést jelentő 17. helyen végzett a harmadosztály Nyugati csoportjában. Az MLSZ azonban 54-ről 60-ra emelte a tervezett létszámot, így a legjobb kiesők – köztük a BKV is – az NB III-ban maradt. Az 1912-ben alakított fővárosi klub júliusban Albert Flóriánt nevezte ki vezetőedzőnek.

Ifjabb Albert Flórián (balra) édesapja 2011-ben hunyt el (Fotó: Németh Ferenc/Nemzeti Sport)

Amíg a BKV Előre az előző szezonban pocsék teljesítményt nyújtott, addig Albert Flóriánnal hét meccsből hét győzelmet aratott, és vezeti az NB III Keleti csoportját.

– Játékoskoromban fordultak elő hasonló emlékezetes győzelmi szériáim, szakvezetőként azonban még sohasem – mondta a Metropolnak Albert Flórián, akinek édesapja, a „Császár” 1967-ben Aranylabdát kapott. – Az elvégzett munkában hiszek, természetesen további kemény csatákra számítok.

Ifjabb Albert Flórián játékosként megfordult a BKV Előrében, az 1999/2000-es évadban szerepelt a csapatban. Az 53 esztendős tréner dolgozott a Ferencváros utánpótlásában, Dunaújvárosban, Tökölön, Budaörsön és Soroksáron is.

A BKV Előre egyik legjobbja, a Ferencváros korábbi játékosa, a 32 éves Busai Attila, aki nyolc góllal vezeti a góllövőlistát.

– Albert Flóri változtatott a játékfilozófiánkon, a labdabirtokláson alapuló futballt sajátíttatta el velünk – mondta a siker titkáról Busai. – Amióta ő vezeti a tréningeket, igazán kedvező a hangulat a Sport utcában. Meglehet, később lesznek holtpontok, de jelenleg tényleg öröm a futball. Sokat számít, ha a futballista is élvezi a játékot, márpedig mi élvezzük.

Busai krónikus gerincfájdalmai okán gyakran beinjekciózva vállalja a meccseket.

– Több orvossal konzultáltam, akik műtétet javasoltak, ám az FTC egykori masszőrje, a vívók mostani terapeutája, Bodnár József rengeteget javított az egészségi állapotomon – mesélte Busai. – Ezért erősen bizakodom abban, hogy tökéletesen felépülök. Hálám jeléül oda is ajándékoztam neki egyik kedvenc mezemet. Azt, amiben a Fradiban futballoztam.

A BKV Előre szerdán 16 órától a Füzesgyarmati SK-t fogadja a 8. forduló meccsén.





Ezeket olvastad már?
„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás