„Nagy siker lenne” – Ez dönthet a magyar lányok javára a nap olimpiai rangadóján

A magyar női kézilabda-válogatott kedden Lille-ben 17.30-tól Svédországgal találkozik a párizsi olimpián.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.08.06.
Módosítva: 2024.08.06.
kézilabda Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 mocsai lajos

Mocsai Lajos szövetségi kapitányként a 2000-ben, Sydney-ben lebonyolított nyári játékokon a második helyre vezérelte női kézilabda-válogatottunkat, ezúttal pedig a franciaországi torna egyenes kieséses szakaszába fordulva három tényezőt sorol fel az elődöntőbe jutás alapfeltételeként a Svédország elleni negyeddöntőben (kedd, 17.30, tv: M4 Sport).

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A rendezetlen védelem elleni eredményes lerohanások, a betörések hatékonysága és a pontos átlövések sorsdöntőek – sorolja Mocsai. – Abból ne induljunk ki, hogy a 2023-as vb-n 26-22-re kikaptunk tőlük, majd a idei tavaszi debreceni olimpiai selejtező tornán 28-25-tel visszavágtunk, tudniillik az északiak a hajdúsági fővárosban nem teljes együttessel vállaltak harcot. 

Mocsai arra figyelmeztet, jó lenne, ha az eddigieknél kevesebb labdát adnának el Klujber Katrinék, az viszont feltétlenül üdvözlendő, hogy Tóvizi Petra kiválóan összefogja a védelmünket.

Hajdu János 2008-ban negyedik helyet érdemelt ki női csapatunkkal Pekingben.

– Nagy siker lenne, ha minimum a négy közé ugyanígy eljutna Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese. A keddi meccs háromesélyes, meglehet, nagyon kikapunk, de egy jelentős különbségű sikerünk is benne van a pakliban, továbbá egy szoros döntetlen után büntetők is dönthetnek – nyilatkozta a Metropolnak Hajdu, majd emlékeztetett rá: 2008-ban a kínai fővárosban a hatodik ötkarikás találkozójukon játszottak a legjobban, 34-30-ra meg is verték Romániát. A szakember bevallja, a fizikai vonatkozásban jobb felépítésű svédek elleni meccs előtt azt találgatta, vajon a három skandináv együttes közül melyik feküdne jobban lányainknak?

Végül is szerencsések vagyunk, hogy nem Norvégiával vagy Dániával kell megküzdenünk az éremmeccs jogáért...

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás