A rendhagyó, kibővített Országház-látogatás során a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, a képviselőházi társalgó és ülésterem, valamint a Vadászterem tekinthető meg.
A népművészeti sétán számos olyan hely járható végig az Országházban, amely érintett a magyaros elemek kérdésében, és rácsodálkozhatunk, mennyire áthatják az épület díszítését a népművészeti motívumok.

Fotó: Facebook

A gyerekek játékos meseutazáson vehetnek részt a Kossuth téren a Szél hozta rézvitéz című mesekönyv alapján; valamint a kis rézvitéz nyomába szegődve felfedezhetik az Országház rejtett kincseit Ször-nyű, egy barátságos vízköpő társaságában.

A Tér-sétára jelentkezők a Kossuth tér eseményeit, műemlékeinek történetét ismerhetik meg, és megannyi apró, kevéssé ismert részletet hallhatnak, láthatnak a tér titkaiból.

A Merénylet az ülésteremben – Tisza István és az Országház című vezetés a hajdani miniszterelnök életét és személyiségét mutatja be, a főemeleten pedig a hozzá köthető nevezetes termekbe lehet benézni.

Az Országgyűlési Könyvtárban múltidéző kiállítás, különgyűjtemények, illetve a kibővített és felújított olvasóterem várja az érdeklődőket.
A Tér-Zene ez évi utolsó két koncertje a rendezvény részeként került megrendezésre 16 órától a Kossuth téren. Szombaton a Budapest Saxophone Quartet ad koncertet, vasárnap a Budapesti Filharmóniai Társaság vendégjátékaként a Wind+ Együttes lép fel.

Az alagsorba látogatók megnézhetik a szellőzőfolyosókat, a jégaknákat, a keverőtereket, a fűtő- és hűtőberendezéseket. – Betelt
A kupolatúra is, résztvevői megtekinthetik az épület kupoláját belülről, és felmehetnek a lanternába. – Betelt
A programokon való részvétel ingyenes, de – a Tér-Zene kivételével – regisztrációhoz kötött.