Joyce DiDonato: Éden – Müpa Budapest





A mostani, nagyszabású projektjében Joyce DiDonato művészi fantáziájával és előadói energiáival az izgalmas és átfogó jelentőségű téma, az Éden felé fordul.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.22.
Joyce DiDonato

Az amerikai lírai koloratúr-mezzo, a New York-i Metropolitan dédelgetett sztárja korunk legjelentősebb zenés színpadi művészeinek egyike. Repertoárja kimeríthetetlenül gazdag: Händeltől Janáčekig, Mozarttól Kálmán Imréig szinte mindent énekel. Kedveli a határozott gondolati vezérfonállal rendelkező tematikus esteket, amelyeken a koncertpódiumot díszlettel-jelmezzel és fényeffektusokkal színpaddá lényegíti át. Most is összetett élménnyel készül elvarázsolni a Müpa közönségét, kiváló partnere, a nemzetközi hírű régizene-együttes és annak sokoldalú vezetője társaságában.

Fotó: Facebook

Joyce DiDonato a műsorában felfedezi a természet fenségét, hatalmát és titokzatosságát. A műveket, amelyeket megszólaltat, és a színházi effektusokat, amelyeket alkalmaz, egyszerre jellemzi lefegyverező erő és megidéző szuggesztivitás. Az énekesnő érzelmi utazásra invitálja közönségét: Cavalli, Händel, Purcell, Gluck, Wagner, Mahler, Ives és a kortárs Rachel Portman zenéjét hallgatva kapcsolatba léphetünk a természet erejével és törékenységével, megtalálva – vagy éppen megváltoztatva – helyünket a minket körülvevő, kaleidoszkópszerű és csodákkal teli világban.

A díva régi művészi szövetségese, a historikus hangszereken muzsikáló Il Pomo d'Oro és koncertmesterük, Zefira Valova – élükön ezúttal a sokoldalú, fiatal karmesterrel, Madaras Gergellyel – korhű megszólalásmóddal teremt hiteles hangzó környezetet az énekes-színészi teljesítmény számára, a francia rendező, Marie Lambert-Le Bihan, és a fényeffektusok megalkotója, John Torres pedig arról gondoskodik, hogy az est közönségének vérbeli zenés színpadi élményben lehessen része.

Időpont: március 22. 19.30

Helyszín: Müpa Budapest

További információkat itt olvashatsz.





Ezeket olvastad már?
Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás