Az éttermi résztvevők egy része mindössze 3900 forinttól, a többiek 4900 forinttól kínálnak prémium menüt, illetve 5900 forinttól exkluzív menüt (szervizdíjjal együtt). A prémium és exkluzív menüt kínáló vendéglátóhelyek az Étterem Hét étteremlista oldalán piros, „DiningCity Csillaggal” vannak megjelölve.

Fotó: Facebook

A menüárak az előző évekhez képest nem emelkedtek, és maradtak a régiek. Ugyanakkor néhány étterem konszolidált felárért további ritka, vagy különleges alapanyagokból készült fogásokat is kínálhat, melyeket megkóstolhatnak a vendégek, ha nekik úgy tetszik. Ebben az esetben a felár hozzáadódik a 3 fogásos menü alapárához. A feláras ételek jól láthatóan kerülnek feltüntetésre az éttermek menülapjain, az adott étel elnevezése mellett.

Mintegy 100 „top étterem” vesz részt a programban, melyek közül közel 70 budapesti, és több mint 20 az ország különböző pontján található meg. Számos olyan étterem is résztvevője az Étterem Hétnek, amely Magyarország 50 legjobb étterme közé tartozik (több hazai gasztroszaklap/kiadvány alapján).

A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában, a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon vagy más formában nem.